Zona. Strefa. Niegdyś kwitło tam życie a ludzi byli szczęśliwi. Białe budynki były wysokie i czyste. A póżniej nastąpiła katastrofa... Zostały ruiny.
Dziś to piekło na ziemi. Pełne tajmnic, promieniowania, niebiezpieczeństw ale także skarbów, "pustaków" i innych śmieci, które kradną stalkerzy, by później je sprzedać i się obłowić...
Stalkerzy:
Szczegóły:
Ruiny budynku:
Dużo więcej szczegółów w galerii:)
Osobiście najbardziej dumny jestem z wraku motoru, wystających konarów drzew, uciekiniera na rowerze i jeszcze paru...:P
Wiek: 27 Dołączył: 20 Mar 2008 Wpisy: 515 Skąd: Międzychód
Wysłany: 2009-04-26, 14:22
Bardzo ciekawa i klimatyczna scenka. Fajny pomysł z tym trupem na ławce i ręką trzymającą list :) Miejsce dość przerażające: palące się krzaki, toksyczny wylew, ruiny domu; wymarzone miejsce dla stalkerów ;)
Bardzo ładna praca, grałem w grę Stalker i jest tu dużo podobnego. Nie podobają mi się tylko te dwie figurki żółta pasuje jeszcze jakoś, bo w samej grze był żółty kombinezon, ale czerwonego sobie nie przypominam.
Wiek: 31 Dołączył: 27 Mar 2009 Wpisy: 89 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-04-26, 21:29
Genialne. W Stalkera oczywiście grałem, tak sobie mi się podobał, ale scenka świetna. Intrygujące wykorzystanie gąsienic. Jedynie co, to bym wziął i wytilsował trochę więcej szosy. Zepsuta droga mimo wszystko nie ma w regularnych odstępach poukładanych krążków na powierzchni. Choć oczywiście rozumiem, że nie każdy ma wiadereczko szarych tilsów jak ja.
Jako widz aktywny zadaję pytanie: czy kwestia podziemi jest rozwinięta? Oprócz szkieletu naturalnie. Jakoś mi blisko do Podziemi :). Ciekawe dlaczego...
No i co symbolizuje długi pin?
_________________ "Osłony na 30%!" - krzyczy technik.
"Przekieruj moc z wentylatorów w klozecie." - odpowiada dowódca.
Ostatnio zmieniony przez Mistrz Podziemi 2009-04-26, 21:35, w całości zmieniany 6 razy
Wysłany: 2009-04-27, 20:17
Widać wielu stalkerów mamy na forum. Jako, że i ja jestem w tym gronie to wyjątkowo się w Zewie przyszłości a nie w Technicu wypowiem.
Świetna praca, aż Czyste Niebo zainstalowałem. Szkoda że gdzieś mi save'y przepadły.
6- za brak anomalii ;)
_________________ Kiedy iść spać?
Gdy budując coś źle zrobisz pomyślisz:
Wcisnę Ctrl+z to się cofnie i naprawi.
Wiek: 27 Dołączył: 20 Mar 2008 Wpisy: 515 Skąd: Międzychód
Wysłany: 2009-04-27, 20:47
DonArkada2 napisał/a:
Szkoda że gdzieś mi save'y przepadły.
Ja miałem jeszcze dziwniejszą akcję. Miałem zainstalowany Cień Czarnobyla, wszystko było dobrze do pewnego momentu... Włączam kompa, patrzę, a tu gry nie ma. Wszystko poznikało z folderu.
To dopiero anomalia :D
DonArkada2 napisał/a:
6- za brak anomalii ;)
Może w tej chwili nie ma żadnych, nie wiadomo czy zaraz nie uderzy piorun :P
_________________ Why so serious?
pkowalcz [Usunięty]
Wysłany: 2009-04-27, 21:40
Ciekawe oświetlenie na pierwszym zdjęciu - panowie "idą w stronę światła" ;)
Wiek: 30 Dołączył: 03 Maj 2006 Wpisy: 851 Skąd: Układ Mendelejewa
Wysłany: 2009-04-27, 21:45
Dioramka fajna, ale jakoś mi nie pasuje do wizji po wybuchu atomowym, raczej jak krajobraz po bitwie. Coś za dużo się tu dzieje, krzaki z motocyklem zamiast gnić, to płoną.. Kurde, no nie wiem, nie pasi i już.. ;-P
_________________ Nobody wants him, they just turn their heads
Nobody helps him, now he has his revenge!
Mi się najbardziej podobają minifigi - takie cs-owe ;P
A najmniej beżowe ruiny - takie mało ponure :/ gdyby były czarno szare itp to by scenka mroczniejsza była, no ale w grę nie grałem to nie bardzo wiem jakie tam są klimaty...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum