Wiek: 29 Dołączył: 31 Sie 2006 Wpisy: 709 Skąd: Łódź-Bałuty
Wysłany: 2010-02-08, 22:10 [MOC] DB E69 05
DB E69 05
Witam
W wolnej chwili przeglądając allegro - modelarstwo, kolejki w skali H0 trafiłem na model lokomotywy elektrycznej E69 serii 05 ! Ważnym określeniem jest 05 wcześniejsze modele inaczej wyglądały. Model zbudowany w kolorystyce DB (rudoczerwony). Mam nadzieję że wykorzystane techniki i model spodobają się Wam :)
Pozdrawiam
liczyłem na całą galerię, coby oko nacieszyć zgrabną konstrukcją, a tam nic
front i tył niedostępne, z elementów podwozia wiele nie widać.
Bryła i proporcje prezentują się ładnie. Bardzo mi się podoba pantograf.
lolas [Usunięty]
Wysłany: 2010-02-09, 10:25
Fajnie to wyglada, ale szkoda ze tylko jedno zdjecie. Pokaz wiecej! :-)
rasch22 [Usunięty]
Wysłany: 2010-02-09, 11:24
Zapodaj więcej fotek bo jak na razie to można powiedzieć że bardzo ładne i zgrabne maleństwo
jedynie ale może mi się tylko wydaje że troszkę proporcje uciekły, tzn kabina maszynisty trochę za wysoka w stosunku do przedziału silnikowego i elektrycznego(chyba tak się to nazywa), może o jednego plates lub dwa jeszcze bardziej odwzorowała by oryginał, ale to tylko opinia po tym jednym zdjęciu jakie zapodałeś i tym jakie zapodał zgredek więc mogę się mylić
Wiek: 35 Dołączył: 14 Sty 2006 Wpisy: 2311 Skąd: Sol III, Łódź
Wysłany: 2010-02-09, 16:21
Chyba jedyne wyjście to medium na środku pionowo, i akumulator w pierwszym wagonie (co w sumie nie musi być złe, bo to tak na dobrą sprawę może być dowolny zadaszony wagon, tylko z dziurą na kabel z przodu ;p)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum