MOC z okazji Dnia Zwycięstwa.
Pomnik T34 powstał do KZ. Niestety nie doczekałem się na zamówione elementy potrzebne aby go poprawić, a chciałem go opublikować w ten łikend.
Czołg to z grubsza to samo co mój T-34 / 85 (http://www.ciamek.yoyo.pl/?m=00014&c=3) tylko uproszczony, bo bez wnętrza i z wieżą ze skosów.
Wózek kombatanta wykorzystuje sposób mocowania kółek Mijaspera (http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=2016072)
Jak zawsze piękny :) - ciekaw jestem czy Forumowicze zachowują swoje modele czy też raczej są one rozmontowywane do powtórnego użycia klocków? Ja mam taką małą gigantomanię włączoną i chciałbym aby powstawały olbrzymie zamki jak i w tym przypadku całe formacje takich czołgów .Ale to tylko marzenia....:)
Czołg prezentuje się wyśmienicie. Przypomina tego, którego mija się jadąc przez Wrocław* (pewnie trochę na nim się wzorowałeś), toć oczywiście czołg do czołga podobny, ten budzi we mnie takie skojarzenie.
Wysłany: 2010-05-09, 13:30
Fajnie, że czołg nie jest w próżni - ludzie i cała ta oprawa cokołowo-zniczowa tworzą dość... hmmm... refleksyjny klimat.
KZ będzie na wystawie w Wwie, prawda? A kombatant dojedzie? Musi dojechać!
Joe [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-09, 14:49
Czołg piękny.. Swojego czasu też taki pomnik był w Częstochowie no ale rozebrali. No a kombatanta muszę obowiązkowo zobaczyć na KZ :)
Hezar
Wiek: 39 Dołączył: 29 Sie 2016 Wpisy: 933 Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-05-09, 18:55
Już jakiś czas temu to cudo przewinęło się gdzieś na forum przed mymi oczyma, pamiętam nawet że V1 był wówczas bardzo zauroczony tą konstrukcją...
Co tu dużo pisać - pomnik wyszedł Ci naprawdę wybornie i faktem jest, że prezentuje się doprawdy wyśmienicie.
Jedyne co można by tu zmienić to tę jasnoszarą zębatkę z16, która niezbyt pasuje kolorystycznie do całości.
Wysłany: 2010-05-09, 19:23
Piękna rzecz ;) Osobiście obmacałem ;P
Można powiedzieć że przyczyniłem się do powstania tego dzieła, podrzucając Ciamkowi aż jednego klocka którego potrzebował! ;D ;P
_________________ Dzień bez LEGO to stracony dzień ;P
DeszczyK
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum