Wysłany: 2010-05-25, 20:31
wunderbar. cały. i ta wieża od PzKpfw IV. tylko armata w niej powinna być w osi symetrii, nie karabin
Ostatnio zmieniony przez Mr.Z 2010-05-25, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
Fioletowy [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-25, 20:38
:)
Jak przeczytałem temat, to myślałem że chodzi o hitlerowski pojazd antygrawitacyjny w kształcie dysku - potocznie właśnie na tą broń mówi się Wunderwaffe.
Pojazd jest genialny, a zwłaszcza nogi i działko wystające z "podbrzusza". Przypomina mi skrzyżowanie droida Separatystów z czołgiem Republiki z Gwiezdnych Wojen :) Sama wieża z działem głównym swym kształtem jest podobna do wieżyczki Panzerkampfwagen VI "Tiger", czy było to zamierzone?
Super MOC! :)
Wiek: 31 Dołączył: 20 Sie 2008 Wpisy: 671 Skąd: SKUMPUTERA!!!
Wysłany: 2010-05-25, 23:23
Wow. Po prostu wow.
Freeman, jedyne co go łączy z gitsowimy to fakt, ze też łażą na 4 łapach, ale nawet w ich budowie się już różnią :P Podoba mi się wszystko, te wystające duperelki, pajęczakowate odnóża (ruszają się?) i działko + krabin na górze, ale jestem sceptycznie nastawiony do tego, że ktoś by dal radę z niego strzelać, a maszynach kroczących jest to chyba strasznie utrudnione, co? :D
Wiek: 38 Dołączył: 20 Mar 2008 Wpisy: 627 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-05-26, 08:12
Mr.Z napisał/a:
tylko armata w niej powinna być w osi symetrii, nie karabin
Karabin także nie jest w osi symetrii. Właściwie to wieża nie ma nic w osi symetrii i jako ze nie jest to Tygrys pozwoliłem sobie na drobne odstępstwa. Zależało mi jedynie żeby kojarzył się z Panzerkampfwagen VI "Tiger".
Ither napisał/a:
(ruszają się?)
Ruszają się a nawet maja tendencję do opadania :). Trochę za ciężka konstrukcja na Legowe zawiasy.
Ither napisał/a:
jestem sceptycznie nastawiony do tego, że ktoś by dal radę z niego strzelać
A co za problem ze strzelaniem? Ale weź tu traf w coś...... :P
Freeman napisał/a:
zaawansowany system stabilizacji ;)
Czołg STOP!! :D
_________________ Gość nakarm DZIECIAKA klikając w brzuch pajaca.
Mrutek [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-26, 08:13
Bardzo interesujące.
Bardzo groźne.
Bardzo efektowne.
Bardzo nieefektywne. Myślę, że Wania Iwanow poradziłby sobie z tym saperką ;)
Śliczny, aż chce się go ostrzelać.
Ostatnio zmieniony przez Mrutek 2010-05-26, 08:18, w całości zmieniany 1 raz
Fajowny. Ale czy to nie powinno być w "Zew Przyszłości"? Były podobno różne takie prototypy, przed I wojną Rosjanie skonstruowali nawet coś a la Hailfire Droid (na dwóch wielkich kołach miała się ta maszyna toczyć), ale mnie to się bardziej z sf kojarzy.
Sam model jest świetny, szkoda, że nie zbudujesz dioramy. Miło by było popatrzeć jak niszczy jakieś miasteczko. Pozwolę sobie jeszcze na odrobinę herezji... Dlaczego nie ma PF'ów?
Fajny piaskowy fiolet na zdjęciu Ci wyszedł :) A na poważnie to konstrukcja bardzo ciekawa i mi również od razu z machinami kroczącymi SW się kojarzy, a nie prototypami z okresu II wojny światowej. Nie myślałeś żeby jej jeszcze jedną parę kończyn dorobić? Byłaby chyba prostsza w "prowadzeniu" bo jakoś nie wygląda na zbyt stabilną w przypadku jakby miała jedną albo dwie kończyny od ziemi oderwać.
_________________ Pirates, Castle i figurki Star Wars, to jest to co tygrysy lubią najbardziej :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum