Wysłany: 2010-07-08, 12:48 [MOC] Przyladek Bez Nadziei
"Przylądek Bez Nadziei" - pechowa skała, na której rozbijają się łodzie i która więzi w jaskini nieszczęsnych rozbitków, mimo iż od cywilizacji dzieli ich zaledwie kilka kroków...
Świetna praca, statek bardzo ładny, liny wymiatają zawsze, jeśli chodzi o żagle. Dobre połączenie piratów, wyspiarzy i rycerzy, a wszystko podlane bricarmsowym sosem xD
60 tilesów? Dla mnie dwa razy tyle. 60 nie zapełniło by takiego obszaru.
Co ja jeszcze... a i na dole z boku konstrukcji widzę trzy klocki z dziurkami - modularność wygrywa, a i do wystawy łatwo się dołączy :)
Podoba mi się - lubię wyspiarskie klimaty. A daszek budki - toż to świątynia na mount evereście miała podobny XD Adventurers jeszcze tu wrzuciłeś :D
lolas [Usunięty]
Wysłany: 2010-07-08, 14:01
Trans dark blue tile 1x1 moze okolo 50szt. Oczywiscie 1x2 poszlo duzo wiecej ;-)
Dziurki do laczenia zrobilem na samym pocztku, ale raczej nie beda potrzebne bo w pozostalych czesciach ich nie ma :-)
Polacze na dopych albo SuperGlue ;-)
Wiek: 30 Dołączył: 31 Sie 2006 Wpisy: 709 Skąd: Łódź-Bałuty
Wysłany: 2010-07-08, 14:15
Cevillus napisał/a:
Nigdy wcześniej nie widziałem podobnej która by była tak genialna ;)
Mało jeszcze widziałeś :)
A praca sama w sobie genialna :)
_________________ Cb1100RR
Fioletowy [Usunięty]
Wysłany: 2010-07-08, 21:04
Genialna chatka na genialnej skałce z genialną grotą. Amen.
PS co do wody - też mi się wydaje, że ta technika jej odwzorowania jest najlepszą z możliwych.
Wysłany: 2010-07-08, 21:13
A mnie najbardziej podoba się użycie jaśniejszych niebieskich płytek w pobliżu brzegu.
Daje to cudowny efekt.
Reszta - w twoim nieopisanie świetnym stylu.
Czy na wystawie będą tylko te dwa elementy?
Pozostałe dwa kiedy ujrzą "światło dzienne"?
lolas [Usunięty]
Wysłany: 2010-07-08, 22:20
Patent na efekt z woda jasniejsza blizej brzegu pochodzi od Misterzumbiego.
Tu schrzanilem, bo przy skalach rozjasnienia mogloby nie byc, a przy piasku mogloby siegac pare studow dalej. nastepnym razem zrobie to jak nalezy ;-))
Na wystawie beda cztery elementy, z ktorych trzy juz znacie. Czwartego raczej nie dam rady przedstawic przed wystawa, bo dzis jeszcze chcialem sfotografowac calosc.
Hezar
Wiek: 39 Dołączył: 29 Sie 2016 Wpisy: 933 Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-07-09, 20:52
Rewelacyjna konstrukcja - bez żadnych wątpliwości można tu rozpoznać Twój styl.
Całość prezentuje się znakomicie - duża w tym zasługa świetnych zdjęć, co tylko potwierdza regułę, iż dobra prezentacja to połowa sukcesu.
Praca przemyślana, fajne szczegóły - ogólnie rewelacja. Jedyne, co zwróciło moją uwagę, to spokojna woda wokół wyspy. Chyba zbyt spokojna...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum