Zainspirowani zakończonym już konkursem, wraz z córką (13 lat) stworzyliśmy kilka scen. Jednak córa postanowiła, by pokazać tylko jedną z nich, która według niej jest ciekawa.
Cóż, czego się dla dziecka nie robi...
No i jest to nasza pierwsza praca pokazana na forum. Jest to dla nas sprawa wyjątkowa i miło nam, iż możemy coś zaprezentować.
Ale starczy z pisaniem, pora na opis i prezentację.
Witajcie, jestem Jasar Nabhan i mam 6 lat. Mieszkam w Iraku, w małej wiosce blisko miasta Ar Rutbah. Nasz dom to mała lepianka, ale mieszka nam się dobrze. Mój tata Tarif Nabhan całymi dniami gdzieś biega, aż powiewa jego kefija i thobe. Targa z sobą zegarek i jakieć czerwone pałeczki ze sznurkiem i straszy ludzi. A ja zaraz pobiegnę do sąsiadów straszyć ich córkę moją żabą!! A kiedy dorosnę, to będę jak tata!!
Jak coś namieszałem ze zdjęciem, linkiem, to proszę o reprymendę.
Ostatnio zmieniony przez Jumbo 2010-12-22, 10:46, w całości zmieniany 1 raz
Nexus 7 [Usunięty]
Wysłany: 2010-12-22, 10:53
Calkiem fajnie zrobione, obie figurki glownych bohaterow bardzo dobre. Budynek tez dobrze oddany, wyglada jak na filmach z Iraku. Jest tylko jedno, ale spore ale: kolor nie ten! Calosc powinna byc piaskowa (tan)!
A tematyka jak na 13-letnia dziewczynke tez "ciekawa"...
Jumbo [Usunięty]
Wysłany: 2010-12-22, 11:14
Dzięki za miłe słowa.
Co do kolorystyki. W założeniu miał być kolor tan, ale najzwyczajniej na świecie zabrakło klocków. Także osadziliśmy domek w klimacie przyulicznej chaty, budowanej z betonu, wraz z wybetonowanym podwórkiem.
A co do tematyki... Cóż, staramy się w naszych budowlach oddać sceny, które nie są najczęściej tematyką większości prac. W niektórych pracach córa oddaje to, co widzi w wiadomościach telewizyjnych. A pomysł z klimatem Iraku wziął się po obejrzeniu filmu o dzieciach, które wychowują się w zagrożeniu otaczającej ich wojny.
Ale na szczęście pojawiają się również prace "normalne". Teraz pracujemy nad wieżą krasnoludów.
Dobry debiut. Domek podwyższyłbym o 1 klocek, tak, żeby te brązowe belki mogły wystawać z muru również nad drzwiami.
Mniemam, że w liście do Mikołaja i Ty i córka prosiliście o klocki?
Urocza scenka, choć jak na mój gust zbyt "wykafelkowana", ale nie przejmujcie się tą opinią ;) Ja po prostu tak mam, że lubię widzieć stare dobre study.
Może mały detal, ale moim zdaniem świetnie pomyślany, mianowicie laska dziadka.
Bardzo zgrabny domeczek, ladnie oddaje klimat bliskowschodni mimo malutkiej ilosci klockow. Scenka ma tez przyjemny opis.
Gratuluje debiutu i zmyslnej corki :)
Skoro zabraklo piaskowych klockow, to radzilabym zrobic podloze w jakims innym kolorze, rozniacym sie od scian domku - dobry pomysl z ta zielenia, chociaz w Iraku sucho.. Albo moze domek machnac na bialo, a podloze zostawic takie jakie jest?
Zycze dalszej wspolnej radosci z budowania razem z corka oraz piaskowego domu z Creatora w nowym roku jako prezent dla Was obu :)
_________________ Cierpię na Dark Age Light - nie mam siły, nie buduję, ledwo tylko coś kupuję i na razie chowam do szafy. Lego daj pani.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum