Wysłany: 2011-01-02, 18:59 [MOC] Mała baza arktyczna
Hej :D
Jak pewnie część z was się orientuje, mam sentyment do serii Arctic. Zatem nieuniknionym było to iż w końcu coś osadzonego w podobnych klimatach zbuduję. I tak w ciągu kilku ostatnich dni powstała ta o to mini baza polarna. Budowla jest w pełni bawialna, posiada zdejmowany dach umożliwiający dostanie się do wnętrza. W skład bazy wchodzą również pojazd zaopatrzeniowy oraz dwa skutery i oczywiście wyposażenie.
Jestem w miarę zadowolony z efektu, a w przyszłości pewnie powrócę do tego tematu ;)
Wysłany: 2011-01-02, 19:59
Na początek napiszę że chciałbym mieć tyle ciekawych i świetnych pomysłów w głowie co ty masz . Praca udana jak każda inna. Najważniejsze że w bazie arktycznej jest WC. Bez tego byłoby naprawdę ciężko :P
Radar [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-02, 20:24
Świetna budowla, zgadzam się z Krisem i Miśkiem co do śniegu na dachu. Jest wszystko co potrzeba w budynku dowodzenia stacji polarnej, więc przydałoby się z czasem dobudować baraki mieszkalne i inne budowle ;) Świetne nawiązanie do serii Arctic, moim zdaniem dobrze, że nie używałeś tego charakterystycznego dla serii pomarańczowego koloru.
Fistach [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-02, 20:29
Słaba, niepociumana, żalowa, beznadziejna, zjunioryzowana - taka wlasnie byla cala seria Arctic.
To co przedstawiles to jej niesamowite rozwiniecie.
Poza czystym dachem i dwiema linami na maszcie, ktory przewrocilby sie przy naciaganiu tych dwoch lin :) nie widze bledow w pracy.
Pojazd gasienicowy jak rowniez przyczepa swietne.
Duzo praktycznych detali, swiatla, kibel, kolektor sloneczny, garaz dla skutera, sprzet w srodku - brawo!
Jedyne co mi nie lezy to gasienice skuterow ale w tej skali trudno cos kombinowac.
Wysłany: 2011-01-02, 20:33
Bobofrutx napisał/a:
Jak pewnie część z was się orientuje, mam sentyment do serii Arctic
Nie tylko Ty ;) Wprawdzie z tej serii miałem tylko 1 zestaw, ale po dziś dzień uważam, iż jego zakup był dobrą decyzją.
Bardzo spodobał mi się Twój pojazd - muszę kiedyś sprawić sobie gąsienice i zbudować jakieś jeździdło :) I do postawienia na półkę, i do zabawy (w środku można pomieścić cały czteroosobowy zespół)!
Proponowałbym dać ludzikom jakieś płozy/narty. Awarie sprzętu też się czasem zdarzają, a tak będzie minifigom łatwiej powrócić do bazy.
Ostatnio zmieniony przez 2011-01-02, 20:52, w całości zmieniany 1 raz
Havoc [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-02, 20:51
Absolutna rewelacja! Dach jest tak świetnie zrobiony, że wspomniany wyżej brak śniegu wcale mi nie przeszkadza. Mógłbym się przyczepić tylko do tego braku trzeciego odciągu ale to pierdół :) Bawialna i do tego prezentacja genialna (tło rządzi :) ). Serię Arctic znam praktycznie tylko z nazwy ale gdyby były tam takie zestawy to na pewno bym jakiś nabył. Skutery super, Skidozer też świetny, a ciemnoniebieskie szyby pasują jak ulał. No i oczywiście widząc taki krajobraz arktyczny od razu kojarzy mi się to z horrorem wszechczasów 'The Thing' Carpentera (takie małe zboczenie) :)
Ostatnio zmieniony przez Havoc 2011-01-02, 20:57, w całości zmieniany 1 raz
Powiem Ci szczerze, że już dawno żaden MOC mnie tak nie zachwycił. To jest po prostu piękne i urzekające. Genialny pojazd gąsienicowy, proste, acz ładne skutery, budynek pełen szczegółów wewnątrz, z zewnątrz też oczywiście niczego sobie. Gdybym posiadał klocki to bym sobie zbudował coś podobnego;]
Swoją drogą widziałbym to jako firmowy zestaw z serii ARCTIC II;)
P.S Mogłeś panom podłogi i łóżka wykafelkować, co by nie musieli po studach chodzić;] (tak, wiem mam już zboczenie na tym punkcie:)
_________________ Ride Your Way!
Ostatnio zmieniony przez 2011-01-02, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Seria Arctic mi się podobała. Zawsze chciałem mieć jakiś zestaw z tej serii. Ponadto zestawy mi się podobały chyba dlatego, że lubię zimę. Ten MOC jest jak na swoją wielkość i prostotę - jest bardzo złożony. Wszystko po prostu jest tak jak ma być :)
_________________ Mężczyzna nigdy nie dorasta. Tylko zabawki, są coraz większe i droższe.
Piękne! Budynek jest świetny ale ma jeden duży minus - okna za zdecydowanie za duże. Ogrzewanie budynku przy takich oknach byłoby za drogie. Na mój gust powienieneś wymienić te okna na np. takie.
Cacunie cacuszko!!!
Ten brak trzeciego odciągu to jedyny błąd, który od razu rzuca się w oczy.
Śnieg na dachu wcale nie jest potrzebny. Mógł go zwiać wiatr, a może akurat była odwilż, bo przecież w Arktyce bywa czasem powyżej zera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum