W końcu udało mi coś się zbudować. Jako że siedzę ostatnio w fotografii różnych reliktów poprzedniego systemu mam coś w podobnym temacie;)
Oto fragment biurowca Centrali Produktów Naftowych wraz z okazałym muralem tej legendarnej marki PRL :)
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez szarikm 2011-03-31, 17:30, w całości zmieniany 1 raz
rh [Usunięty]
Wysłany: 2011-03-31, 17:20
Bardzo mi się podoba pomysł zdjęcia, ostrość na pierwszym planie powodująca rozmycie surowości konstrukcji w tle. A samo logo - charakterystyczne jak diabli ;)
Ciekawe, naprawdę ciekawe i podoba mi się.
Ostatnio zmieniony przez rh 2011-03-31, 17:21, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lut 2011 Wpisy: 109 Skąd: spod góry Ślęży
Wysłany: 2011-03-31, 17:34
Fajowe, plastyczne, proste, monumentalne :)
Ale może, np. zamiast ślicznego orange - wdzianka, wsadzić pana taczkowego w jakiś klimatyczny PRL-ityczny kombinezon i beretkę na głowę? O fajce w gębuli (tak dla przekory) nie wspominając :D
_________________ Tam, gdzie brakuje kafla, pozostaje wyobraźnia...
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lut 2011 Wpisy: 109 Skąd: spod góry Ślęży
Wysłany: 2011-03-31, 17:51
szarikm napisał/a:
Podobna malowana "reklama" banku PKO BP
W Świdnicy też jeszcze, chyba stosunkowo do niedawna, był w stronę Ofiar Oświęcimskich przy przejeździe kolejowym, mural "Liczyrzepki" - to była PRL-owska regionalna gra w stylu totolotka :) Za dzieciaka mnie przerażał, bo to był jakiś taki ogromny ludzik...
_________________ Tam, gdzie brakuje kafla, pozostaje wyobraźnia...
Daleko mi było do rozwiązywania jakichkolwiek całek, po prostu po krótkiej analizie loga zacząłem je budować, testując różne jego warianty, by w końcu uzyskać wzór zbliżony do oryginału (zwłaszcza jak się przymruży oczy;) )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum