Wysłany: 2011-04-20, 20:51
Brawo, brawo! Nic lepiej nie rozwija wyobraźni przestrzennej jak klocki. Zdolnego masz syna.
Hippotam [Usunięty]
Wysłany: 2012-03-10, 20:42
Mój syn zamiast po raz kolejny opisywać lekturę w specjalnym zeszycie postanowił zbudować scenkę z książki i wkleić zdjecie. Wyszło całkiem fajnie. Książka to "Antykwariat ze starymi mapami" z cyklu Ulysess Moore.
Jakie te dzieci dzisiaj kreatywne, ja co najwyżej robiłam dom Plastusia z plasteliny ;) Świetny pomysł, w dodatku lego i książki to dwie rzeczy które lubię najbardziej :)
Wysłany: 2012-03-11, 11:50
O, niezłe, klimatyczne i komiksowe:)
Tylko jestem trochę zawiedziona tym rudzielcem - myślałam, że to dziewczynka i że tak się przestraszyła, że warkoczyki stanęły jej dęba. A z obrazków z książki wynika, że to chłopak i w dodatku wcale nie długowłosy. No ale to drobiazg, efekt fajny.
Książka w porządku? Dorosłemu może się podobać? Dla ułatwienia - jestem dorosłym, którego nudzi "Harry Potter" i który kocha "Serię niefortunnych zdarzeń"
Hippotam [Usunięty]
Wysłany: 2012-03-11, 16:21
zgrredek napisał/a:
Zaniósł to do szkoły zamiast wypracowania?
Nie. Oni mają tak że mogą zdobyć ekstra punkty za czytanie książek. Mają tylko każdą przeczytaną książkę wpisać do specjalnego zeszytu i jakoś "przetworzyć artystycznie". Można napisać krótką recenzję, zrobić rysunek a młody zrobił scenkę.
Sorrow napisał/a:
Książka w porządku? Dorosłemu może się podobać? Dla ułatwienia - jestem dorosłym, którego nudzi "Harry Potter" i który kocha "Serię niefortunnych zdarzeń"
O tym, że Borys potrafi budować, to już wiecie. Ale mój młodszy syn też robi postępy. Poniżej trzy próbki z ostatnich lat: pojazd księżycowy (6 lat), baza kosmiczna (7 lat, a jaka skala! ) oraz wieża zamkowa (9 lat). Będą z Niego ludzie :) .
pojazd.JPG
Plik ściągnięto 192 raz(y) 50,59 KB
pojazd.JPG
Plik ściągnięto 192 raz(y) 50,59 KB
baza.JPG
Plik ściągnięto 242 raz(y) 61,5 KB
baza.JPG
Plik ściągnięto 242 raz(y) 61,5 KB
castlowo.JPG
Plik ściągnięto 205 raz(y) 92,8 KB
castlowo.JPG
Plik ściągnięto 205 raz(y) 92,8 KB
_________________ Pozdrawiam,
dmac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum