Nie zebym tesknil za Zwiazkiem Radzieckim, czy kochal sie w Rosji, ale ta czerwona gwiazda jest wspaniala, nieprawdaz (?;)
ла-103 B by the oneman, on Flickr
Wysłany: 2011-04-24, 13:29
Bardzo ładnie wykonałeś tą kabinkę używając tych bioniclowatych części, tym bardziej, iż również robię eksperymenty w tej materii - efekty mojej pracy będzie można obejrzeć niedługo na forum :)
Niestety nie :( Cala kabine wypelnia stelaz do podtrzymywania tych srebrnych czesci. Jestem pewien, ze przy odrobinie determinacji mozna to zrobic tak, zeby sie zmiescil...No, ale nie tym razem -> to szybka praca z wczorajszego wieczora i juz nie bede nic przebudowywal.
Wysłany: 2011-04-24, 22:40
Podoba mi się, fajnie wykorzystane elementy. Choć na pierwszy rzut oka szybą kabiny zdaje się srebrny, obramowany fragment nad przednim działem. Niebieskie skrzydła z łazika marsjańskiego?
Wysłany: 2011-04-25, 00:35
the oneman napisał/a:
...ale ta czerwona gwiazda jest wspaniala, nieprawdaz (?;)
A no prawdaż ;P
Bardzo fajna maszyna. Lubie jak używasz pozornie 'nieużywalnych' części i łączysz je w jedną zwartą całość, i jak widzę przychodzi ci to z wielką łatwością.
Świetne są te niebieskie panele z serii Discovery, muszę się kiedyś w nie zaopatrzyć ;P
_________________ Dzień bez LEGO to stracony dzień ;P
DeszczyK
Wiek: 47 Dołączył: 07 Kwi 2007 Wpisy: 2532 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-04-29, 20:44
I &#@%$* luv it!
Nie musiałoby być nawet gwiazd, żeby skojarzyć że to radziecka konstrukcja. Skoro to zbudowałeś w jeden wieczór, to podziwiam lekkość, z jaką przychodzi Ci budowanie kosmicznych pojazdów. Ja je z siebie raczej wyduszam :)
Z części kojarzę w zasadzie tylko łączniki i pojedyńcze drobne elementy. Takie skrzydła pierwszy raz widzę, a są świetne.
_________________ \/1 ______________
Ostatnio zmieniony przez 2011-04-29, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Kolejne świetne latadło.
Podziwiam za poskładanie części w taki sposób, że pomimo niezbyt dużej ich ilości (przynajmniej takie ma wrażenie) naprawdę wygląda świetnie i bardziej przypomina mi model do sklejania rodem z anime niż model wykonany z Lego ;)
Ostatnio zmieniony przez Legate Scimitar 2011-05-05, 13:46, w całości zmieniany 1 raz
rh [Usunięty]
Wysłany: 2011-05-07, 12:12
Oneman, o ile Jerac ma mistrzostwo w konstruowaniu statków kosmicznych z normalnych części z w miarę zwykłych zestawów, to Ty się wbijasz na szczyty doskonałości jeśli chodzi o wykorzystywanie części, których ja w życiu albo nie widziałem na oczy, albo nie wpadłbym na pomysł wykorzystania.
Re-we-la-cja!
Moja pierwsza reakcja: "no dobra, ale do ***** z czego są te skrzydła?" ... Chciałbym kiedyś w końcu te Twoje konstrukcje zobaczyć ...
Wysłany: 2011-05-07, 22:27
Skrzydła są zapewne z 7471-1: Mars Exploration Rover, ale połowy pozostałych części nie potrafię zidentyfikować. To jest po prostu szalone i wygląda świetnie.
_________________ Koparka tu, koparka tam, i ja też koparkę mam :-).
Pierwszy projekt - 8043 + pneumatyka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum