Wiek: 42 Dołączył: 15 Maj 2011 Wpisy: 275 Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2011-05-22, 22:38 [MOC] Pewnego sierpniowego dnia w Rumunii...
Sobotni wieczór…
Na kanapie siedzi Genek i jak co wieczór wlepia swe gały w telewizor. Jego żona Zdzicha przeglądając kolekcje spamu na mailowej skrzynce trafia na reklamę biura turystycznego, które ma w ofercie wycieczki do Rumunii. Po dłuższej chwili zagaduje do Genka.
Geniuuu…, może w urlop zamiast moknąć po raz kolejny nad naszym morzem pomokniemy sobie gdzie indziej? Właśnie znalazłam wspaniałą ofertę na zwiedzanie zamku Drakuli. Zawsze mówiłeś, że u nas nad morzem Cię krew zalewa.
Genek po krótkim milczeniu, odwracając ślamazarnie głowę odpowiada lekko ochrypłym głosem…
A mnie tam wszystko jedno, aby tylko browca mieli schłodzonego. To weź tam załatw wsio i mnie już czasu kobito nie zawracaj.
Pewnego sierpniowego dnia w Rumunii…
Geniu! Znowu przez Ciebie i Twe durne pomysły zgubiliśmy przewodnika i grupę! Zawsze muszę Ci powtarzać, że wskazówki zegarka nie pokazują kierunku południka magnetycznego? Dobrze, że znaleźliśmy te stare pochodnie, bo już mi bateria padła w telefonie jak zacząłeś robić z niego latarkę. Poszukaj lepiej wyjścia z tych podziemi. Geniu rozglądając się w koło po korytarzach w pewnym momencie dostrzega delikatne światło dochodzące z najszerszego korytarza.
Tam chodźmy – mówi do Zdzichy. Mam tylko nadzieję, że znowu nie będę musiała się za Ciebie wstydzić – odpowiedziała cichutko Zdzicha.
Po pewnym Momencie korytarze wypełniły się przeraźliwym krzykiem Genka i Zdzichy. Oto ich pierwszy raz jak trafili na główną atrakcję zamku Drakuli. Uhuhhhhuuuu….
Praca została przygotowana na konkurs "Pierwsza krew". Pomysł chodził mi po głowie od kilku dni. Dopiero w weekend znalazłem troszkę czasu na realizację. Całość ma wymiar 16x16. Właściwie to moja pierwsza własna twórczość od jakiś 25 lat. :) Mam nadzieję, że się spodoba.
Ciekawa praca, nieco straszna, nieco zabawna, nieco groteskowa;)
Ołtarzyk z czaszek i kości bardzo mi się podoba, fajnie dobrane figurki;]
Masz u mnie duży plus za ładne zdjęcia.
Wiek: 42 Dołączył: 15 Maj 2011 Wpisy: 275 Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2011-05-25, 17:59
stpman napisał/a:
Ciekawa praca, nieco straszna, nieco zabawna, nieco groteskowa;)
Ołtarzyk z czaszek i kości bardzo mi się podoba, fajnie dobrane figurki;]
Masz u mnie duży plus za ładne zdjęcia.
Co do plusa za zdjęcia to przekazałem już to mojemu nadwornemu fotografowi. Większość zdjęć robi moja małżonka. :) A nawet jeżeli nie robi to ustawia mi wszelkie parametry w aparacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum