Wysłany: 2011-06-20, 14:35
Jedyne co mi się nasuwa to...
Wow
Budynek jest piękny w swej prostocie i tym mnie zachwyca... Z doświadczenia własnego i cudzego wiem, że przy budowaniu kamienic trudno jest nie przekombinować. Ozdoby nad oknami są fenomenalne!
Nie wiem tylko co tam robi ta gejsza i chińskie ornamenty na ścianach? Nie lepiej byłoby usunąć te orientalne akcenty?
crises [Usunięty]
Wysłany: 2011-06-20, 14:42
Świetna, elegancka kolorystyka. Zdobienia bardzo estetyczne, nie przeładowane duperelami, a okno na poddaszu bardzo dobrze dopełnia obrazu całości.
Tematyka orientalna natomiast niezbyt mi pasuje do tej akurat kamienicy (powinna być w takim razie czerwona z żółtym), ale do charakteru portu powinna pasować. W sąsiedztwie będzie miała limonkową zabudowę, więc dobrze, że jest zbudowana w dostojnym granacie i bieli.
Czy przez górne okno widać dachówki, czy to zasłonka?
Wiek: 33 Dołączył: 23 Mar 2011 Wpisy: 173 Skąd: aktualnie z Krakowa
Wysłany: 2011-06-20, 14:46
Ach, ach...
Śliczności! Połączenie bieli z ciemnym niebieskim daje piękny efekt. Oprócz piórek (które są mistrzowskie) bardzo ładnie prezentują się też serki i... zwieńczenie (? - ciągle nie nauczyłem się, jak się nazywa to, co od frontu wystaje ponad dach - ale jest super :) ).
Toltomeja napisał/a:
Nie wiem tylko co tam robi ta gejsza i chińskie ornamenty na ścianach? Nie lepiej byłoby usunąć te orientalne akcenty?
To jest chińska knajpka, czy raczej teraz już restauracja. Nie wiem, czy pasuje, może i faktycznie powinna być czerwona ze złotymi akcentami, ale cała kamienica tak jak jest teraz bardzo mi się podoba i nic bym tu nie zmieniał.
Hippotam [Usunięty]
Wysłany: 2011-06-20, 15:01
Prześliczna, ale brakuje mi cokołu. Fasada wyrasta z chodnika tak znienacka, czegoś tam brakuje.
bazia
Wysłany: 2011-06-20, 19:11
Piękna. Mimo chińskich akcentów. I mimo braku tak charakterystycznych dla kamienic paru sztuk schodków.
Kamieniczka piękna, ale to już zauważyli moi przedmówcy.
Rażą mnie tylko te dziury pomiędzy parterem a piętrem (w tym rządku round plate 1x1). Możnaby tam wstawić z tyłu jakiś wypełniacz, bo wiatr od morza pozrywa żyrandole ;)
_________________ GOD is Real. Unless declared Integer.
Jumbo [Usunięty]
Wysłany: 2011-06-21, 10:08
Amator w kwestii kamieniczek jestem, więc pozwolę sobie na pytanie.
Z jakich elementów są wykonane okna? Bo nie mogę do tego dojść...
Ta kamieniczka jest perfekcyjna. Wszystkiego ma w sam raz.
I kolory też ładnie dobrane.
Może tylko ten biały na parterze trochę mało praktyczny. Bardziej widziałbym tam szary czy ciemnoszary, bo biały kamień i tak by zszarzał.
Chyba, że zmyślni Chińczycy maznęli go olejną?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum