Pomysł oczywiście nie mój, wiele osób na pewno zetknęło się z tego typu zabawkami. W wersji z klocków jeszcze czegoś takiego nie widziałem, dlatego zaszalałem. Poziom trudności niezbyt wygórowany, chociaż pamiętam, że jakiś czas temu drewniany odpowiednik zajął mi trochę czasu. Mam nadzieje, że się spodoba. Poniżej instrukcja do poszczególnych klocków.
Dla spragnionych wyzwań polecam Interlocked. Niektóre z tych łamigłówek chętnie ujrzałbym jako oryginalne zestawy lego.
Jetboy [Usunięty]
Wysłany: 2011-12-30, 09:57
Genialne! Masz mój głos na moc miesiąca!
Jeśli chciałbyś takie zestawy lego, umieść to na lego.cuusoo - nie widziałem tam jeszcze nic podobnego. Teraz trzeba zebrać 10000 głosów i lego rozważy robienie takich modeli. (to byśmy jeszcze tylko potrzebowali 9998 głosów)
Mam identyczną łamigłówkę w wersji drewnianej. Jej dodatkowa trudność (a jak już się nauczy składać to ułatwienie) jest tak że parzyste elementy występują w dwóch kolorach tzn. 3 klocki ciemniejsze i 3 jaśniejsze. Myślę, że nie jest problemem dodać taki podział w wersji legowej... a i ładniej by się prezentowała. O tak. Bardzo fajny pomysł
Jetboy, do lego cusco nie bede zgłaszał, bo i tak wymaganej liczby głosów nie zbiorę ;)
AzamJasir, poprawiłem trochę kolory. Faktycznie, lepiej wygląda.
Jetboy [Usunięty]
Wysłany: 2011-12-30, 15:02
mienso123 napisał/a:
Jetboy, do lego cusco nie bede zgłaszał, bo i tak wymaganej liczby głosów nie zbiorę ;)
Jak nie zgłosisz to na pewno nie zbierzesz :)
Fajnie wygląda w wersji kolorowej.
Teraz jest naprawdę super! Idę sobie taką zbudować...
_________________ السلام عليك -Pozdrawiam.
Szarwen [Usunięty]
Wysłany: 2011-12-30, 18:27
Genialne w swej prostocie. Świetny pomysł. Ten MOC w zasadzie uświadomił mi jakie olbrzymie możliwości daje zaledwie parę klocków. Może sam spróbuję zrobić jakieś własne łamigłówki :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum