Wysłany: 2012-12-17, 13:59 30211 Uruk-hai with ballista
Recenzja 30211 Uruk-Hai with Ballista
Dane techniczne Seria: Lord Of The Rings
Rok premiery: 2012
Liczba klocków: 21
Liczba figurek: 1
Spis cześci:BricklinkBrickset Cena: MSRP: 4$, allegro: ok. 38-50 PLN, Zestaw promocyjny nabyłem jako dodatek do gazety The Sun (cena 0,40F),
ebay 3-4£, podobnie Bricklink
Opakowanie i instrukcja
Opakowanie to polybag. Front zawiera zdjęcie i nazwę serii, z tyłu ostrzerzenia w wielu językach oraz licencja.
Instrukcja to pojedyncza kartka. Strona pierwsza pokazuje 6 kroków do budowy balisty, na drugiej stronie budowa minifiga oraz reklama zestawu 9474
Klocki
W woreczku znajdziemy 21 klocków
Brak gratisowych elementów.
Modele
Po złożeniu otrzymujemy model balisty. Ot taka malutka, prosta konstrukcja.
Oraz Orka z dwustronnie nadrukowaną buźką.
Jak w całej serii bardzo ładnie wykonany minifig.
Podsumowanie
Zestaw jest doskonałym uzupełnieniem dla osób zbierających armię ciemności. Za niewielką kwotę otrzymujemy pełnozbrojnego orka, halabardę i prostą konstrukcję.
Za
cena
ork w zbroi
Przeciw
balista to raczej dostawca części
Jest to moja pierwsza receznja, od kilku dni przygotowuje się do recenzji tego zestawu, ale trwa walka ze zdjęciami.
Ostatnio zmieniony przez hellik 2012-12-17, 14:01, w całości zmieniany 3 razy
Fajna recenzja, poprawna, choć jak na mój gust nieco za bardzo treściwa, niby zestaw malutki, ale niektórzy z 20 elementów potrafią wycisnąć dużo więcej tekstu. ;-)
A co do samego zestawu: Kiedy pierwszy raz zobaczyłem, że ma być polybag z orkiem, pomyślałem, że firma od razu daje idealny mini-zestaw mogący być podstawą budowania armii. W szczegółach jednak nie jest już tak fajnie, głównie przez tą nieszczęsną halabardę, która sama w sobie jest ciekawą bronią, ale tutaj pasuje jak pięść do nosa. A raczej drażni, jeśli pomyśleć, że zamiast niej mógł tu być charakterystyczny szeroki miecz i świetna tarcza. Jeśli do tego dodać, że w naszych warunkach o zakupie za symboliczną cenę The Sun można pomarzyć i realny koszt nabycia tego polybaga to min. 15zł (nawet jeśli pojawi się on jeszcze jako dodatek do którejś gazetki dla dzieci, to cena spadnie max o kilka złotych), to okazuje się, że kiepski z tego woreczka army builder. Zamiast 6 takich woreczków, kosztujących ~90zł lepiej upolować zestaw 9471 Uruk-hai Army, gdzie za podobne pieniądze (jeszcze przez kilkadziesiąt minut można go kupić tanio w niektórych Carrefourach ;)) dostajemy również 6 figurek idealnych do tworzenia armii (w tym Rohirrimowie, o których dużo trudniej, niż o Uruk-hai), do tego nowy koń, 2 komplety tego lepszego uzbrojenia orków (miecz+tarcza) i ponad 200 przydatnych elementów. A jak ktoś chce sobie zrobić małą armię, to pewnie i tak na 6 figurkach nie poprzestanie, więc jeden taki zestaw to nie jest duży wydatek.
Ale faktem jest, że sama figurka jest bardzo udana, ma świetne nadruki i hełm. A klockowy dodatek, balista, też ujdzie, choć bez szaleństw. Ja ten polybag kupiłem do kompletu kolekcji, ale sam w sobie nie jest aż tak atrakcyjny, jak mógłby być, więc must have dla nie-kolekcjonerów to raczej nie jest.
_________________ -He's much too bright for that.
-Bright? He's a common ignorant slob. He don't even speak good English.
-He doesn't speak good English.
zestaw fajny aczkolwiek nie chciałbym go. ja piszę recenzję tego zestawu więc chciałbym skończyć tą recenzję bo piszę już dwa tygodnie i nie chce by ktoś mnie wyprzedził ...
_________________ FOREVER LEGO
Robert Reimus
Wysłany: 2012-12-22, 09:48
Wczoraj dotarł do mnie wagon do #4561, za 59zł. a tutaj cena podana jako zaleta? 38-50 zł za minifigurkę i 3 klocki na krzyż? LEGO, pls... łaj ju du dis!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum