Wysłany: 2012-12-25, 16:36 [MOC] Black Phantom
Dzień dobry,
Kiedy w listopadzie byłem na rajdzie Truck Racing i pełniłem lichą funkcję sędziego (gdyż nie miałem swojego autka) poprzysiągłem sobie, że ni jedzenie, ni sen, ni praca ni nawet rodzina (bo na nic innego w życiu mi już czasu nie staje) nie są ważniejsze, niż postawienie na kolejny rajd swojego pojazdu.
Więc zgodnie z TYM tematem, popełniłem najnowszą swoją ścigałkę. Ponieważ kiedyś zbudowałem White Phantoma, obecnie postanowiłem, że następca musi być lepszy. A że obecnie w życiu zaczynam się skłaniać ku ciemnej mocy, to najnowszy Phantom mógł być tylko black...
Dobra, po tym przyciężkawym wstępie, przedstawiam swoje najmłodsze dziecie. Panie i Panowie, przed wami Rolls-Royce Phantom 3 w wersji policyjnej :P :
Parametry autka:
-Waga - ~1205 gram
-Długość (od zderzaka przedniego do wydechów z tyłu) - 42 study
-Napęd - 2 x XL przyspieszone 5:1 i przekazujące napęd z z20 na nowy dyferencjał
-Skręt - silnik NXT na z12 i rack 13
-Zasilania - kostka NXT na pokładzie
-Z przodu koła homemade (zapewne ogarniecie jakie)
-Sterowanie NXT poprzez bluetooth za pomocą wymyślnego pilota, który dopiero powstaje :)
Co do wyglądu, to jaki jest, każdy widzi:
Autem tym mam zamiar wystartować w styczniowych zawodach, mam nadzieję, że ze skutkiem zwycięskim :)
Galeria po cenzorze.
Film wraz ze zdjęciami pilota wkrótce. Autem oczywiście będzie zarządzała najnowsza wersja mojego systemu operacyjnego Phantom 15.
Wiek: 34 Dołączył: 18 Kwi 2011 Wpisy: 5646 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-28, 14:54
Obiecałem Emilowi, że po świętach dokładnie obejrzę tego MOCa i coś więcej napiszę więc wypada dotrzymać słowa ;)
Powtórzę po Grześku, że piękna maszyna. Nie wiem co inni szykują na najbliższe zawody ale myślę, że i tak ten Hot Rod będzie się wyróżniał na tle pozostałych pojazdów. Obawiam się jedynie, że możesz w trakcie walki pogubić chromowane detale :P
Fajnie wyglądają przednie oponki naciągnięte na zębatki g21.
Czekam na rozwój Phantom 15 OS ;)
_________________ ...na mieście już ćwierkają wróble... 🐦🐦🐦
nisiia napisał/a:
SMAŻ SIĘ W PIEKLE ZA TE POSPINANE PLEJTY!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez 3dom 2012-12-28, 14:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-12-30, 12:43
Od strony mechanicznej nic nadzwyczajnego ale taki już urok regulaminowego podwozia. Estetycznie ciekawy, elementy NXT ładnie upchnięte. Czego chcieć więcej od autka na zawody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum