Forum LUGPOL Strona Główna Forum LUGPOL
www.lugpol.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[MOC] Kompresor
Autor Wiadomość
sives1 
Paweł

Wiek: 34
Dołączył: 16 Paź 2005
Wpisy: 153
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-02-15, 21:27   [MOC] Kompresor

Jak do tej pory to pierwsza moja konstrukcja kórą pokazuję Wam (większość budowałem kilka lat temu i niestety nie fotografowałem, brak aparatu :().
Bardzo prosta ale przydatna.
Zbudowałem ten kompresor po to żeby nie machać pompkami 8455. Tak naprawde jest o wiele leprza zabawa :D Ostatnio przesypywałem prażony ryż hehe.
Zrobiłem też ręczne sterowanie jakby baterie siadły :) Co tu dużo opisywać wszystko widać na zdjęciach.
Jedno na początek :

Link do galerii:
http://www.brickshelf.com...ry.cgi?f=234295
No i oczywiście zrobiłem 3 filmiki jak ktoś chce to podaje bezpośredni link do nich (wymagany Quick Time):
Filmik1
Filmik2
Filmik3
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Sariel 2007-12-29, 14:38, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
 
Robson 


Wiek: 28
Dołączył: 31 Sie 2006
Wpisy: 709
Skąd: Łódź-Bałuty
Wysłany: 2007-02-15, 21:29   

sives1 napisał/a:
Zbudowałem ten kompresor po to żeby nie machać pompkami 8455. Tak naprawde jest o wiele leprza zabawa :D Ostatnio przesypywałem prażony ryż hehe.

Jakbym widział siebie po złożeniu 8455. Frajda pierwsza klasa:D. Kompresor poprawnie zbudowany, ale po co na łańcuch?
_________________
Cb1100RR
 
 
 
 
sives1 
Paweł

Wiek: 34
Dołączył: 16 Paź 2005
Wpisy: 153
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-02-15, 21:40   

Założyłem od początku i tak zostawiłem. Najszybciej było go użyć
 
 
 
 
Pietruch 


Wiek: 29
Dołączył: 25 Gru 2004
Wpisy: 1379
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-02-15, 21:48   

Bardzo fajny i ciekawie wyglądający kompresor.

Do zestawu 8455 pasuje idealnie. Zamiast męczyć się i naciskać na chama pompki, można wziąć do ręki kompresor i wygodnie bez problemów bawić się. ;)

Twoja pierwsza i udana konstrukcja. ! Czekamy na następne. ;)

Robson1903 napisał/a:
ale po co na łańcuch?


A dlaczego nie. ??
Co w tym jest dziwnego, na BS dużo kompresorów jest napędzana przez łańcuch.
Nawet nasz kolega Żbik, ma taki napęd.
_________________
Pozdrawiam,
Maciej
Ostatnio zmieniony przez Pietruch 2007-02-15, 21:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Kubrick 
VIP
Volkswageniarz


Wiek: 32
Dołączył: 19 Maj 2006
Wpisy: 2036
Skąd: KrakóVW
Wysłany: 2007-02-16, 16:25   

sives1, ja nie mam wolnego lacza, ale te filmy sa gigantyczne :/ nie mozesz ich odchudzic?
_________________
Cieślu napisał/a:
kup volvo nie bądź janusz
Cieślu napisał/a:
Ty to byś Kubrick wszystko zwieśniaczył :>

 
 
 
sives1 
Paweł

Wiek: 34
Dołączył: 16 Paź 2005
Wpisy: 153
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-02-16, 16:28   

Zrobiłem je aparatem i to najgorszą jakością. Jedno ma max 10 mb!
 
 
 
 
Żbik 
Administrator
Radość tworzenia :)


Wiek: 41
Dołączył: 06 Cze 2006
Wpisy: 2707
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2007-02-16, 19:32   

Pietruch_15 napisał/a:
Nawet nasz kolega Żbik, ma taki napęd.


no ba :cool:

Jednakże przy zastosowaniu łańcucha radziłbym włączyć w obwód wyłącznik ciśnieniowy, bo przy braku sprzęgła można raz-dwa zagotować silnik :(
_________________
"As nigdy nie odmawia w słusznej sprawie!" :)

ABC prezentacji MOCy | Zamienniki wężyków pneumatycznych | Sklepik z gadżetami klubowymi
 
 
 
 
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich wpisów
Nie możesz usuwać swoich wpisów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,055 sekundy. Zapytań do SQL: 11