Wysłany: 2013-05-29, 13:22 [MOC] BIG CITY NIGHT
Zawsze lubiłem patrzyć na nocne panoramy wielkich miast, szczególnie w Azji, gdzie mnogość jaskrawych kolorów jest czymś naturalnym.
Ponadto jeśli ktoś zastanawia się jak wygląda 70 punktów świetlnych w legowej konstrukcji.... to właśnie tak !
Świetny efekt. Ciekaw jestem, jakby to wyglądało w nieco "większej mikroskali", tak, żeby budynki były nieco obudowane, a nie w całości prześwitujące - coś jak ten najwyższy, ale ciut bardziej odkryty, żeby było widać coś więcej niż wąską linię światła.
No i czemuś to na imageshacka wrzucił? Na flickrze czy BS zaraz pewnie MOC byłby zauważony i by trafił na któregoś z popularnych blogów.
_________________ -He's much too bright for that.
-Bright? He's a common ignorant slob. He don't even speak good English.
-He doesn't speak good English.
Nexus 7 [Usunięty]
Wysłany: 2013-05-29, 15:48
Bardzo pomyslowe. A i efekt końcowy niezwykle widowiskowy.
No coś pięknego. Światło coraz częściej obecne w pracach Lego. Potrafi zmienić pracę w zupełnie inną. Dokładanie tak jak w przypadku tego Moca. Gratulacje :)
Wiek: 45 Dołączył: 30 Mar 2012 Wpisy: 1785 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-05-29, 18:58
@Big City - bardo fajne wykorzystanie światełek, robi przepiękne wrażenie. Jest jednak różnica między tym a świecącym klockiem (piszę to, bo ostatnio z nim robiłem eksperyment w swojej pracy)
Innos napisał/a:
Świetny efekt. Ciekaw jestem, jakby to wyglądało w nieco "większej mikroskali", tak, żeby budynki były nieco obudowane, a nie w całości prześwitujące - coś jak ten najwyższy, ale ciut bardziej odkryty, żeby było widać coś więcej niż wąską linię światła.
Mogłoby nie wyjść tak ładnie - jednak bricki mają bardzo duży współczynnik tłumienia, ew. rozwiązaniem by mogło być zostawienie w środku (w miejscach zabudowanych) pustych przestrzeni.
_________________ Jeden klocek zgubię a drugi zepsuję. ;)
kris kelvin [Usunięty]
Wysłany: 2013-05-29, 18:59
No niezłe, niezłe.
Efekt kolorystyczny bardzo zacny :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum