Wiek: 41 Dołączył: 25 Wrz 2013 Wpisy: 1265 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-01, 14:17 [MOC] Mała stajnia
Nadszedł czas, żeby pokazać mój pierwszy MOC po Dark Ages.
Miał być zdecydowanie relaksacyjnym i to zadanie spełnił. Przy okazji dowiedziałem się jak sporo klocków brakuje i że kupowanie na kg to nie zawsze dobry pomysł (jakość klocków - widać to niestety czasem na zdjęciach). Inna sprawa, że gdyby nie taki tryb pozyskiwania klocków, to w ogóle by ich nie było, więc w sumie jest dobrze :)
MOC to mała stajnia z zadaszeniem na słomę. Całość posadzona na wszystkich moich zielonych base plate'ach, w tym niestety jednej jasno zielonej...
Zdaję sobie sprawę jak to coś wygląda przy Waszych kreacjach, ale każdy kiedyś musi zacząć :) Poza tym najważniejsze to dobrze się przy tym bawić i odpoczywać :)
Wysłany: 2013-11-03, 12:45
Dziękuję Wam wszystkim za komentarze. Model już rozebrany i częściowo żyje w nowym młynie (jeszcze się robi).
Szerszen napisał/a:
Bardziej chyba tylko zdjęcia warto poprawić.
Czy możesz jeszcze uściślić co w zdjęciach poprawić przede wszystkim? Akurat troszkę nad nimi czasu spędziłem i chciałbym, żeby następnym razem był to czas dobrze spędzony ;)
Wiek: 45 Dołączył: 30 Mar 2012 Wpisy: 1785 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-03, 17:29
Mi osobiście przeszkadzają trochę nieostrości ze zdjęć: 1, 2, 3, 4 i 6 - być może część z nich jest celowa, choć trochę to wygląda dla mnie jakiby aparat nie ostrzył Ci na elementach pierwszego planu - nic straszliwego, sam nie robię lepszych ;-)
_________________ Jeden klocek zgubię a drugi zepsuję. ;)
Wysłany: 2013-11-03, 18:04
Dzięki, rozumiem :)
Cóż - lubię nieostrości i dlatego tak robiłem. Wszystkie były celowe, ale następnym razem mogę robić ze statywu i przesłona na maxa :)
Choć jestem pewien, że nie opanuję się przed przynajmniej kilkoma takimi z małą głębią ostrości ;) Ja nawet specjalnie do tego obiektyw dobieram (nazwijmy to fetyszem foto :P)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum