Wysłany: 2014-03-05, 18:55 [MOC] Eco Śmieciara ZKL City
Witam.
W związku z przymusowym pobytem w domu spowodowanym chorobą syna i większą ilością wolnego czasu, wysypaliśmy klocki na dywan. Wybraliśmy jeden z kilku zaproponowanych tematów do budowy a mianowicie: Ekologia. Syn zbudował samolot, który...o tym innym razem.
Ja zbudowałem auto do zbierania i wywożenia odpadów ogrodo-podobnych, tj.: trawa, liście, krzaki, gałęzie, ścięte drzewa itp.
Zapraszam do oglądania mojej pracy.
Samochód przez swoją nietypowość jest naprawdę fajny :)
Szkoda tylko, że jakość zdjęć jest jaka jest - bo to niestety ujmuje trochę... Czasem przez takie radosne budowanie "z nienacka" - jak widać - fajne rzeczy wychodzą - tak więc częściej trzeba z synem budować ;) (oczywiście nie znaczy to żeby częściej chorował)
Wiem, że nie jest to mistrzostwo świata :) ale nie chciałem używać tradycyjnych kolorów/czarny, czerwony, żółty/, jeśli można tak to nazwać, tych akurat miałem tylko tyle więc wyszło to co wyszło. Myślę, że najważniejsza jest zabawa. Proszę abyście ten mój "wyczyn" też tak potraktowali, dziękuje :) Niestety aparat "robi zdjęcia" na głębokości ok. 3 m przy molo a z telefonu nie wyszły najlepiej. Przy następnych będzie lepiej.
Bardzo fajnie się prezentuje. Ja bym jednak trochę rozszerzył "pakę", bo skoro samochód i tak jest taki szeroki to warto byłoby zwiększyć jego ładowność.
Według tego co pisaliście o filmie Lego (nie widziałem go) ten MOC dobrze ilustruje jego główne przesłanie - liczy się zabawa, a nie cięcie i sklejanie klocków.
Auto wygląda dość masywnie przez te nadkola czy błotniki z tył i faktycznie przypomina troszkę pojazd z pogromcy duchów. Nie pasują mi 2 rzeczy, a mianowicie ekipa strażaków przy śmieciarce, a druga rzecz to kilof na wyposażeniu śmieciarki. Strażacy raczej występują, gdy zagrożone jest życie ludzkie, a nie uczestniczą w codziennym życiu przy zbieraniu liści, krzaków itp. Skoro jak sam napisałeś jest to śmieciarka
MarcinMK napisał/a:
... do zbierania i wywożenia odpadów ogrodo-podobnych, tj.: trawa, liście, krzaki, gałęzie, ścięte drzewa itp.
to do jakich celów służy kilof?
_________________ Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję
Strażacy...to nie są strażacy chyba, wydaje mi się, że strażacy mają czarne ubranka. Może kaski mają podobne, wybierałem je z kilkudziesięciu innych i te najbardziej mi pasowały. Kilof służy do /sam to kiedyś robiłem w ogrodzie/ np. wykopywania korzeni po małych drzewach :) Zwierzęce miny ... ani rusz, dobre! sam się uśmiechnąłem :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum