Forum LUGPOL Strona Główna Forum LUGPOL
www.lugpol.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[MOC] Ghostbusters
Autor Wiadomość
wallyjarek 


Wiek: 36
Dołączył: 24 Paź 2013
Wpisy: 1093
Skąd: Poznań / Limerick - Irlandia
Wysłany: 2014-11-07, 17:27   [MOC] Ghostbusters

Mam nadzieję, że odpowiedni temat wybrałem jesli nie to proszę przenieść.

Kilka tygodni temu wpadłem na pomysł by użyć w Moc'u zestaw 21108.
W ten sposób w bólach powstała scenka, gdy nasi bohaterowie muszą zejść pod ulicę miasta i w tunelu znaleźć oraz złapać ducha.

Początkowo miała to być mała scenka jak widać na zdjęciu.
Lecz z czasem, gdy codziennie patrząc co zbudowałem stwierdziłem "to nie to" i trzeba było zmienic co nieco.



Po pewnym czasie podjąłem decyzję by powiększyć ulicę jak i tunel z klocków które posiadam.
Postanowiłem, by też na ulicy było miejsce na samochód Ecto-1.
Co wyszło widać poniżej.



Jednak dalej mnie nie satysfakcjonowała moja twórczość.
Zdecydowałem się dokupić klocki na ścianę by były cegiełki.
Następnie przebudowałem na nowo tunel, dodałem filary.
Przedłużyłem wszystko do 40 studów, szerokość końcową utrzymałem 16 studów, a wysokość 17 studów.
Tak oto prezentuje się już końcowa wersja moich wypocin.










Na koniec scena z duchem :)



Galeria Flickr

Teraz czas na rozbiórkę :)
Ostatnio zmieniony przez bacon 2014-11-07, 17:58, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Mrosik 
VIP


Wiek: 34
Dołączył: 05 Maj 2009
Wpisy: 276
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-11-07, 18:44   

Bardzo fajna i klimatyczna scenka. Świetne wykorzystanie 21108. Twój MOC pokazuje, że czasem lepiej poczekać z prezentacją i dokupić klocki.
Wiem, że nie jestem autorytetem w tej dziedzinie, ale przydałyby się lepsze zdjęcia.
 
 
 
yoshi82 


Wiek: 37
Dołączył: 18 Paź 2014
Wpisy: 143
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-11-07, 18:50   

Super, jestem fanem tego filmu. Podoba mi się klimat i wykończenia detali. Tylko duch nie pasuje :P

P.S. Wczoraj własnie sam zamówiłem 21108.
_________________
Pozdrawiam,
Łukasz
 
 
 
 
wallyjarek 


Wiek: 36
Dołączył: 24 Paź 2013
Wpisy: 1093
Skąd: Poznań / Limerick - Irlandia
Wysłany: 2014-11-07, 18:50   

Dzięki.
Co do zdjęć to mam problem z aparatem oraz z pogodą.
Staram się zdjęcia robić przy naturalnym świetle, ale co chwile pada jak mam wolne i mogę cokolwiek zrobić.
Muszę jednak zainwestować w sprzęt.

yoshi82 napisał/a:
Tylko duch nie pasuje :P


Wiem, ale tylko takiego miałem. :)
Ostatnio zmieniony przez wallyjarek 2014-11-07, 18:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Sirius 
VIP


Wiek: 27
Dołączył: 09 Wrz 2012
Wpisy: 342
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2014-11-08, 13:25   

Góra prosta i bardzo fajna, tylko ta pokrywa od włazu trochę chyba za mała? Dół mógłbyś trochę dopracować tak żeby np. trochę go urozmaicić i żeby nie było studów na wierzchu.
 
 
 
Durzy 


Wiek: 33
Dołączył: 23 Lut 2014
Wpisy: 1092
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-11-08, 13:46   

Cytat:
Góra prosta i bardzo fajna, tylko ta pokrywa od włazu trochę chyba za mała?


Bardziej właz za duży. Może gdyby dało się tam wepchnąć bokiem czarne łuki?

Niektórzy mogą nie wiedzieć, ale pokrywy są przede wszystkim dlatego okrągłe, aby nie było możliwości przepchnięcia ich przez otwór studzienki.
 
 
 
Jahoo 
Administrator


Wiek: 36
Dołączył: 09 Gru 2012
Wpisy: 573
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-11-08, 18:37   

Durzy napisał/a:

Niektórzy mogą nie wiedzieć, ale pokrywy są przede wszystkim dlatego okrągłe, aby nie było możliwości przepchnięcia ich przez otwór studzienki.

To jest jedno z pytan dla kandydatow do pracy w IT.
 
 
 
wallyjarek 


Wiek: 36
Dołączył: 24 Paź 2013
Wpisy: 1093
Skąd: Poznań / Limerick - Irlandia
Wysłany: 2014-11-08, 20:08   

Durzy napisał/a:
Bardziej właz za duży. Może gdyby dało się tam wepchnąć bokiem czarne łuki?


Nie mam ich, musiałem zostawić tak jak jest.
Podparłem tylko szarymi klockami tak jak widać na zdjęciu.

Sirius napisał/a:
Dół mógłbyś trochę dopracować tak żeby np. trochę go urozmaicić i żeby nie było studów na wierzchu.


Zabrakło mi klocków bez studów. Myślałem o tym, ale traz mam inne wydatki by dokupić brakujące elementy.
Wszystko będę miał na uwadze :)
_________________
Wallyjarek Facebook
 
 
 
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich wpisów
Nie możesz usuwać swoich wpisów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,044 sekundy. Zapytań do SQL: 11