Drugi z moich świątecznych zakupów zestaw, chyba bardziej mi przypadł do gustu niż Bałwanek.
Pudełko kartonowe, nieduże. Z tyłu pudełka możemy zobaczyć kilka obrazków, na których Renifer dzielnie roznosi prezenty grzecznym AFOLom :).
W środku dwa woreczki i niegruba instrukcja. Klocków mnogość i różnorodność, zestaw na pewno jest dobrym dawcą dla początkującego MOCarza.
Budowanie zaczynamy od kopytek i brzuszka, niestety w którymś momencie coś poszło nie tak i musiałam zaczynać jeszcze raz ;).
Renifer trochę przypakowany, ale ciężka praca go czeka, więc nie ma co się dziwić ;).
Mamy skończony tułów (ogon jest już z właściwej strony), mamy przesłodki łepek gotowy i tu chciałabym się pochylić na minutkę nad porożem. Moim zdaniem niezwykle udany element. Przy tak niewielkich rozmiarach zwierzęcia udało im się bardzo ładnie i dość precyzyjnie oddać kształt rogów.
Gdyby ktoś się zastanawiał po co reniferu dziurka w brzuszku, to odpowiem, że nie na napiwki. Prezenty rozdaje on prosto z serca, jest do nich dość przywiązany, a nawet przyczepiony.
Zdziwiło mnie to, że oba prezenty są przyczepialne. Dość dziwne, skoro i tak możemy na raz doczepić tylko jeden, drugi zrobiłabym w takim przypadku już elementem czysto dekoracyjnym.
Reniferek jak dla mnie jest przewspaniały, 9/10. Ma słodką mordkę, jest bardzo bawialny, trochę przypomina 31019 Zawadiackie Zwierzęta. Jedyny minus to ta czapka, która przypomina mi komin, ale no już nie będę taka czepliwa ;).
Razem z Bałwankiem stworzą piękną ozdobę na jakiejś półeczce.
_________________ za dzień, za dwa
za noc, za trzy...
Ostatnio zmieniony przez bacon 2014-12-14, 15:29, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: 2014-11-30, 10:22
Bardzo ładny renifer. Zastanawiało mnie właśnie jak on trzyma ten prezent. Jedna rzecz mi nie pasuje, dlaczego renifer wrzuca prezenty przez komin? Co chyba im się tam w LEGO pomyliło... W sumie to Duńczycy, a nie Finowie :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum