Przez długie lata skutecznie opierałem się słabości do Legowych pociągów. Złamał mnie dopiero zestaw 60052. Potem kupiłem jeszcze 3677, przerobiłem obie lokomotywy, w jedną eksperymentalnie wsadziłem SBricka, i dobudowałem sobie trochę infrastruktury żeby się pobawić. I to jest efekt końcowy.
Dla ciekawych SBricka - sprawuje się dobrze, ma tę niewątpliwą zaletę że nie musi wystawać z lokomotywy, co pozwala zabudować ją całkowicie ze wszystkich stron. Sterowanie suwakiem jest dość praktyczne, jedyne co może przeszkadzać to ekran dotykowy czyli gładka szybka pod ręką, i brak możliwości nadania pociągowi stałej, określonej prędkości tak jak ma to miejsce w pilotach z pokrętłami. Cały czas trzeba trzymać suwak, i każde drgnięcie palca o parę milimetrów zmienia prędkość.
Jednym z wniosków z zabawy całością jest to, że Monorail wypada bardzo blado w porównaniu z Trainsami. Próbowałem zbudować na nim coś a'la kopia lokomotywy 60052 i po prostu nie było szansy - na Monorailu albo buduje się nisko i wąsko, albo całość notorycznie spada z zakrętów. Do tego długość składu jest ograniczona, a podstawki pod wagony wąskie i krótkie.
Galeria
Parę fotek:

I film o chomiku, który jeździł koleją:
http://www.youtube.com/watch?v=8G5qBkjfhIg