Przedstawiam model ciężarówki wyścigowej, zbudowanej z wykorzystaniem kabiny
Mercedesa Arocsa z zestawu 42043.
Wymiary: szerokość 21 st. tył, przod 19 st. długość 48st.
Model jest zdalnie sterowany, posiada dwa biegi o przełożniach: 1:1,4 i 2.14:1.
Napęd, dwa silniki "XL", skręt serwo, biegi silnik "M".
Zasilanie mały akumulator. Trzy wieże, w tym dwie V2 zasilające po jednym XL-u, trzecia steruje biegami i skrętem.
Autko posiada zawieszenie kolebkowe amortyzowane: z przodu dwie małe twarde, a tyłu dwie duże miękkie sprężyny.
Wiek: 47 Dołączył: 08 Lis 2013 Wpisy: 3459 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-01, 13:23
O_O
Pięknie kręci bączki a do tego jak wygląda!
3dom kazał skupiać się na komentowaniu modeli a nie Konkursu ale muszę to napisać.
To był/jest ZAJEFAJNY KONKURS!
Wysłany: 2015-10-01, 13:26
<Maruda mode on> Nie cierpię Techniców! <Maruda mode off>
Model świetny i zgadzam się z przedmówcą, konkurs jest rewelacyjny i nawet mi sie podobają jak na razie wszystkie zgłoszone prace.
A tak ogólnie to Technic zawsze mogę skomentować jednym zdaniem: Nadal mi w tym brakuje szyb ;)
_________________ Ride the wind, take on your destiny
You gotta get much higher
Fly your flight, get over society
The world is by far much bigger! - Samael
Pany - czapki z głów.. Model jest piękny!
Nie dość, że wygląda, to jeszcze lata bokiem i ma sensownie pracujące zawieszenie.
Robi wrażenie :)
Seba, weź do w niedziele na rajd! Chce pomacać ;)
Wiek: 29 Dołączył: 30 Mar 2005 Wpisy: 155 Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2015-10-01, 16:57
Lubię tak zabudowane technici, naklejki dodają uroku świetnie dobranym kolorom. Jedynie mam delikatne wrażenie, że na niektórych ujęciach kabina wydaje się zbyt wąską w stosunku do reszty. Ale ogólnie: jeździłbym :)
Wysłany: 2015-10-01, 21:44
Zacnie Panie! Podoba mi się, że nic nie wystaje ponad poziom nadkoli za kabiną. Jeszcze to rozszerzenie boków do tylnej osi nadaje mu ładnie sportowego charakteru :)
Blaha napisał/a:
ma sensownie pracujące zawieszenie.
Tutaj się nie zgodzę. Nawet bym powiedział, że bezsensownie pracuje to zawieszenie, żeby się tak bujać na płaskiej nawierzchni :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum