Wysłany: 2015-12-28, 16:20 [MOC] Bush Master - Tortoise
Dzień dobry. Oto mój kolejny (nie napiszę 'ostatni' żeby nie wzbudzić znowu niepotrzebnie paniki ; o) ) MOC - owoc świątecznego urlopu.
Bush Master - Tortoise
Opancerzony wszędołaz.
Pojazd zbudowany dla relaksu. Posiada otwierane drzwi, klapę silnika, ruchomą wieżyczkę z działem oraz 'zawieszenie' i 'skrętne' przednie koła. W środku mieści się kierowca - 'Straszliwy D.' - właściciel pojazdu. Dodałem mu też małą dioramkę z myślą o konkursie 16-tek.
Ciekawa jest geneza tego MOCa. Zamawiając klocki na BL do większego projektu w moim ulubionym sklepie (pozdrowienia dla Axela), pomyślałem, że dorzucę jeszcze kilka elementów w Olive Green, bo zawsze chciałem zbudować coś oliwkowego. Patrząc jakie elementy Olive Green są dostępne w sklepie, szybko stworzyłem w LDD szkic małego, żółwiopodobnego pojazdu, który z nich korzystał. W ten sposób pierwszy raz prezentuję MOCa zaprojektowanego komputerowo! : o)
Fajny, bo kompaktowy, acz z dużą ilością detali (środek! zawieszenie!) oraz uroczy z wyglądu w wersji otwartej.
W wersji bojowej i z daleka nie wygląda jak Lego, co dla mnie plusem w tym przypadku nie jest. Choć im dłużej na niego patrzę tym bardziej wygląda na Lego. Cóż... ta pokraka ma duży urok osobisty. Świetny MOC.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum