Wysłany: 2016-01-08, 19:41 [MOC] Bohaterowie w niebezpieczeństwie!
Ciąg dalszy przygód naszych ulubionych bohaterów. Jak pamiętacie, z powodu szemranych interesów i dawnych długów, przemytnik Hans Solgen trafił w ręce bezwzględnego bandyty, kapitana Hutta. Kompanii postanowili jednak pomóc swojemu przyjacielowi i wyruszyli mu na ratunek.
Coś chyba jednak poszło nie tak. Księżniczka Leona trafiła do niewoli. Najlepszy przyjaciel Hansa, Czubasiński (dziwny typ, pochodzący z porośniętego lasami kraju kudłaty olbrzym, porozumiewający się za pomocą języka składającego się z samych warknięć i szumów, który potrafi zrozumieć tylko sam Hans) sam wkrótce pójdzie na dno. Wszystko wydaje się stracone, jednak młody Luke Searider ma chyba w zanadrzu jakiś plan. Z pewnością pomoże mu w tym jego pupil, Arthur.
Praca jest oczywiście przeniesieniem do trochę innej konwencji jednej z początkowych scen Powrotu Jedi.
Ostatnio zmieniony przez 3dom 2016-01-09, 22:17, w całości zmieniany 3 razy
Świetny pomysł i opis! Aż mi się przypomina początek jednego ze Star Treków, w którym kapitan Picard był kapitanem galeonu, czyżbyś to była Twoja inspiracja?
Może i nie powinienem się przyznawać, ale nie miałem pojęcia, że był taki motyw w Star Treku. Nie interesowałem się nigdy tym uniwersum. Akurat ten typ kiczowatości mniej do mnie trafia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum