Wiek: 36 Dołączył: 30 Lis 2014 Wpisy: 1780 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-08-30, 19:13
Ta węższa boczna ściana mi nie leży, powinna być albo wyższa albo w ogóle jej tam nie być.
Tak się tam będzie zbierać woda i dach ci z boku spleśnieje.
Ostatnio zmieniony przez bacon 2016-08-30, 19:18, w całości zmieniany 1 raz
Widzę, że oddałeś bardzo wysublimowaną architekturę. Fajnie, że nie robiłeś po prostu kolejnego do bólu klasycznego domu, chociaż z pewnych ujęć praca wydaje się lekko nieczytelna, lekko bałaganiarsko zrobiona. Podrzuciłbyś jakieś zdjęcia prawdziwych domów, na jakich się wzorowałeś ?
Wiek: 37 Dołączył: 14 Maj 2015 Wpisy: 141 Skąd: Warszawice i okolice
Wysłany: 2016-08-30, 21:08
M_longer
fakt młotek jako "skrzynka" robiłby różnice. Może kiedyś go wykorzystam w taki sposób.
Cytat:
Ta węższa boczna ściana mi nie leży, powinna być albo wyższa albo w ogóle jej tam nie być.
Tak się tam będzie zbierać woda i dach ci z boku spleśnieje.
Nie ma narożnych klocków tile, więc są "ząbki" co jest świadomym zagraniem, bo chciałem zrobić jakiś detal mimo, tak małej skali. Wyższe ściany (ponad linie dachu) mi nie pasują na nowoczesną formę.
Maks napisał/a:
Podrzuciłbyś jakieś zdjęcia prawdziwych domów, na jakich się wzorowałeś ?
Na niczym się nie wzorowałem. Budowałem zupełnie z głowy.
Prześliczne. Najlepszy dowód na to, że nie potrzeba góry klocków żeby zbudować coś naprawdę udanego! Tylko choinki bym zmienił na takie "budowane", ale to rozumiem pewnie przez braki budulca :)
Ja uważam, że właśnie takie świetnie tworzą klimat makiety. I tak są trochę za duże, a "budowane" byłyby jeszcze większe.
Samochód jest za duży względem domu i ludzika, a tak to świetnie wygląda zwłaszcza na ostatnim zdjęciu - fotka żywcem wyjęta z folderu jakiegoś dewelopera!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum