Wiem że trochę się spóźniłem Halloween było wczoraj, ale szesnastki kolejny miesiąc się zaczął i czekałem aż do dziś :)
Ta praca powstała jako pierwsza, zanim zbudowałem This is Halloween
Była ona bodźcem powstania większej wersji ze światełkami zamontowanymi w dyniach.
Udało mi się upchnąć tutaj battery box'a i dwa komplety Lego lampek.
Nie było to łatwe, kolejny raz wymyślić coś z lampkami i wciśnięcie tego na tak mała powierzchnię, jednak się udało i oto efekty.
Jeśli trzeba potwierdzenia, że się mieści w 16x16x16x to fotka będzie :)
Mnie się podoba bardziej niż większa wersja. Bardzo klimatyczna. Dużo upchnięte na tak małej powierzchni.
Przyczepię się jednak (mam nadzieję, że nie masz za złe), bo to ogrodzenia za bardzo zlewa się z budynkiem. Szkoda, że są w tym samym kolorze. Na zdjęciach "na wprost" to bardzo przeszkadza w odbiorze, zwłaszcza, że są tak blisko siebie.
No i mnie nie przekonuje minifig na pierwszym planie. Nie wiadomo czy on chce straszyć innych, czy sam się przestraszył sceną mordu (jeśli to drugie to mógłby np. wyrzucać w powietrze koszyczek z łakociami - taki jaki ma genialny diabełek w CMF16 lub podobnej wielkości wiaderko).
Ostatnio zmieniony przez Durzy 2016-11-01, 19:03, w całości zmieniany 1 raz
Durzy
Chciałem by wszystko było upiorne nawet płot.
Co do figurki, "młody" ucieka i wiaderko to właśnie jest to co ma diabełek z CMF16.
Trzyma je w powietrzu za sobą uciekając.
Wiek: 47 Dołączył: 08 Lis 2013 Wpisy: 3438 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-01, 20:38
Klimat jest ale na mnie ta praca dużego wrażenia nie robi bo przed chwilą widziałem praktycznie to samo. To chyba zbyt duża droga na skróty...
I jeszcze to....
wallyjarek napisał/a:
Jellyeater napisał/a:
Bolec wystaje. Więc raczej się nie mieści... :-P
Wystarczy wyciągnąć :D
To po co robiłeś z nim zdjęcie. Znowu będą problemy... :/
Klimat jest ale na mnie ta praca dużego wrażenia nie robi bo przed chwilą widziałem praktycznie to samo. To chyba zbyt duża droga na skróty...
Ja tak nie uważam, że to droga na skróty. Najpierw powstał ten mały moc, a później duży.
Kolejne kilka kompletów światełek do mnie jedzie i co ja teraz biedny zrobię :)
Będę się starał coś innego wymyślić następnym razem, skoro tak uważasz.
Wiek: 47 Dołączył: 08 Lis 2013 Wpisy: 3438 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-04, 18:19
Wallyjarek może niewłaściwie to ująłem ale chodziło mi o to, że Ty stale podnosisz sobie (i innym) poprzeczkę i zaskakujesz nas nowymi pomysłami a tu widzę głównie mniejszą wersję większej pracy.
Inna sprawa, że nie odczytałem, że kolejność powstawania tych prac była odwrotna. ;)
Tak czy siak, ta 16-tka wyszła Ci bardzo zgrabnie.
Wysłany: 2016-11-04, 19:58
Trochę za dużo bordowych elementow, przydałoby się coś w rodzaju wybitej lub przestarzałej cegły.
Wybacz mi to pytanie, ale czy dynie znajdujące się po obu stronach bramy i na ganku są z serii Scooby Doo?
Moc jest naprawdę klimatyczny, i bardzo mi się podoba, czy planujesz wystawić go na wystawie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum