Witam, przedstawiam odświeżone spojrzenie na konstrukcję mojego modułu GBC- AT-AT Factory
Korzystając z pozytywnego odbioru MOC'a postanowiłem nagrać nowy film wraz z częścią poświęconą stronie mechanicznej. Na filmie zobaczycie między innymi tor po jakim poruszają się elementy transportera. Wstawiam nowy film i link do galerii zdjęć, część zdjęć jest nowa. Zapraszam chętnych do oglądania.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qjx8LxU ... e=youtu.be[/youtube]
galeria Flickr
Moduł składa się z 2 niezależnych części, parteru na którym znajduje się linia technologiczna maszyn ATAT oraz piętra które pełni funkcję modułu GBC. Obie części posiadają niezależny napęd.
Górne piętro odpowiada za wydobywanie i przetwarzanie piłeczek, w pierwszej kolejności transportowane są do "podgrzewanego" pieca, następnie prasa wyciska z nich jeden z komponentów transportera.

Na parterze transportery ATAT są składane za pomocą 4 taśm, osobno dla nóg z lewej oraz prawej strony, "podwozia" wraz z głową oraz korpusu z uzbrojeniem.

Moduł był wielokrotnie testowany na wytrzymałość i ze względu na jako awaryjność będzie na wystawie niezależnym modułem GBC nie podłączonym do reszty modułów.
Przepraszam za jakość filmu i zdjęć, jest bardzo późno i tylko w ten weekend spędziłem przy module ponad 30 godzin. Post zostanie zedytowany po wykonaniu nowych zdjęć i nagraniu filmu w lepszej jakości.