Forum LUGPol Strona Główna Forum LUGPol
www.lugpol.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bricklink Stud.io
Autor Wiadomość
Jarema1980 

Wiek: 36
Dołączył: 07 Kwi 2015
Wpisy: 140
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-12-19, 18:34   

M_longer napisał/a:
Jarema1980 napisał/a:
Dzięki wielu opcją z menu Model.

No ja Cię proszę...

Wiesz to miało być pisane na wesoło.
 
 
 
Jarema1980 

Wiek: 36
Dołączył: 07 Kwi 2015
Wpisy: 140
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-12-19, 18:45   

M_longer napisał/a:
Jarema1980 napisał/a:
M_longer napisał/a:
Jarema1980 napisał/a:
Dzięki wielu opcją z menu Model.

No ja Cię proszę...

Wiesz to miało być pisane na wesoło.

Chyba nie załapałeś...
Ty też. W wolnym czasie opis subiektywne odczucia odnośnie wyższości Stud.io na LPUB3D.
 
 
 
M_longer 
VIP


Wiek: 28
Dołączył: 29 Wrz 2007
Wpisy: 4745
Skąd: Lubin
Wysłany: 2016-12-22, 22:29   

Kod:
7.1 When you upload any content to any private areas of the Site including but not limited to your Baseplate and Wanted List of the Site where no other users have access to your content without your explicit permission, no license shall be transferred to BrickLink and the original ownership and copyright of the content shall be retained.

7.2 By publishing any content to any public areas of the Site where other Site users have access to your content including but not limited to Catalog, Build Gallery and forums of the Site, you grant to BrickLink an irrevocable, a perpetual, worldwide, royalty-free, non-exclusive and sub-licensable right to use your content in any manner as BrickLink deems appropriate in relation to the operation of the Site. You confirm and warrant to BrickLink that you have all the rights, authority and power necessary to grant such right to BrickLink and the content uploaded by you will not infringe upon the right of any party. If there is any reported violation that the content shared by you has infringed upon the right of any party and if BrickLink determines that such report is made on reasonable grounds, BrickLink may take necessary measures to address the reported violation by hiding or taking down the published content. You may request for reinstatement of the public content by evidencing that you are the lawful owner of the rights to the content.


Nic tylko wrzucać swoje konstrukcje na Baseblate :))
_________________
Mój blog | YOUTube
 
 
 
Afick 

Wiek: 32
Dołączył: 30 Sty 2017
Wpisy: 42
Skąd: Czechowice-Dziedzice
Wysłany: 2017-05-22, 22:12   

Widzę że temat trochę umarł :) wiec odświeżę.

Ja, jako osoba która nie ma góry klocków na budowę MOC-ów wykorzystuje sobie Stud.io do "prototypowania".
Czyli, buduje model na kompie, jak mi pasuje zamawiam na BL i jestem szczęśliwy :)

Dla przykładu fortepian który zbudowałem (na prezent, dla osoby co zawsze pragnęła mieć fortepian, ale nie miała miejsca w domu) w oparciu o znalezione w internetach MOC-e
https://flic.kr/s/aHsm17NADC

Źródło inspiracji
https://pl.pinterest.com/search/pins/?q=lego%20grand%20piano&rs=typed&term_meta[]=lego%7Ctyped&term_meta[]=grand%7Ctyped&term_meta[]=piano%7Ctyped

Mom zdaniem program działa bardzo fajnie, szybko, w miarę stabilnie. Jedynie czego mi brakuje to autozapisu. Kilka razy zdażyło mi się że program się poprostu zawiesił i nie dało się odzyskać projektu. Dodatkowym atutem jest to że działa na Windows i OSX (apple). No i oczywiście - creme de la creme - generuje "liste zakupów" na BL.

Polecam wszystkim.

ps.
Nie buduje konstrukcji technic wiec nie wiem jak w tych konstrukcjach się sprawi program.
 
 
 
M_longer 
VIP


Wiek: 28
Dołączył: 29 Wrz 2007
Wpisy: 4745
Skąd: Lubin
Wysłany: 2017-05-27, 19:15   

Afick napisał/a:
No i oczywiście - creme de la creme - generuje "liste zakupów" na BL.

Akurat zrobienie listy części jest możliwe zarówno z plikami z LDD i jak i Ldraw.
_________________
Mój blog | YOUTube
 
 
 
Afick 

Wiek: 32
Dołączył: 30 Sty 2017
Wpisy: 42
Skąd: Czechowice-Dziedzice
Wysłany: 2017-05-27, 21:55   

M_longer napisał/a:
Afick napisał/a:
No i oczywiście - creme de la creme - generuje "liste zakupów" na BL.

Akurat zrobienie listy części jest możliwe zarówno z plikami z LDD i jak i Ldraw.


Nie wiem jak to działa w LDD i Ldraw. Tutaj klikasz i masz wszystkie częsci na "wanted list" na BL :). Czy LDD i LDRAW ma taką samą opcję ?
 
 
 
M_longer 
VIP


Wiek: 28
Dołączył: 29 Wrz 2007
Wpisy: 4745
Skąd: Lubin
Wysłany: 2017-05-28, 08:30   

Afick napisał/a:
Czy LDD i LDRAW ma taką samą opcję ?

Bricklink ma taka opcję, importuje bezpośrednio z pliku.
_________________
Mój blog | YOUTube
 
 
 
Taausz 
VIP


Wiek: 25
Dołączył: 27 Cze 2016
Wpisy: 252
Skąd: Żywiec
Wysłany: 2017-07-14, 22:39   

Wie ktoś jak cofnąć stud.io do starszej wersji ? O ile się da.Wczoraj program działał płynnie po aktualizacji kompletna klapa... zapisane modele odtwarza do 99% i się zacina na amen.
_________________
Buduję najczęściej oczami...
 
 
 
Biedrus 
VIP
The Old Hunter


Wiek: 37
Dołączył: 31 Maj 2015
Wpisy: 963
Skąd: Tarnów
Wysłany: 2017-07-15, 07:48   

Na programie się nie znam, ale na pewno pomoże przywrócenie windowsa do punktu w którym nie miałeś jeszcze zainstalowanej aktualizacji. O ile wykonujesz kopie zapasowe.
_________________
Moja kolekcja
 
 
 
Taausz 
VIP


Wiek: 25
Dołączył: 27 Cze 2016
Wpisy: 252
Skąd: Żywiec
Wysłany: 2017-07-15, 15:55   

Niestety brak Time Machine na Macu i możliwości do wcześniejszej wersji, preferencje nawet nie odpowiadają gdy klikam.
Trochę trzeba poczekać na uaktualnienie a w międzyczasie LDD lub BS.

Teraz takie info dla użytkowników tego programu jeśli zapisują projekt na dysku.
1.Sprawdzić czy wszystkie el. Są dopasowane i nie łączą się w połowie studów.
2.Używać tylko kolorów które są dostępne w rzeczywistości.
3.Jeśli chcecie coś rendreować sprawdźcie ww. rzeczy oraz dodatkowo sprawdźcie czy nie macie "ukrytych" el. w konstrukcji.
_________________
Buduję najczęściej oczami...
 
 
 
Afick 

Wiek: 32
Dołączył: 30 Sty 2017
Wpisy: 42
Skąd: Czechowice-Dziedzice
Wysłany: 2017-07-17, 20:56   

Dziwne - miałem ci napisać że pewnie takie rzeczy tylko na osx, a tu od ost aktualizacji też takie cuda mi się dzieją ....


update
Wygląda na to ze puścili fix-a teraz u mnie ładnie się ładują pliki z którymi był problem.
Ostatnio zmieniony przez Afick 2017-07-20, 23:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Taausz 
VIP


Wiek: 25
Dołączył: 27 Cze 2016
Wpisy: 252
Skąd: Żywiec
Wysłany: 2017-07-21, 17:26   

Afick napisał/a:

Wygląda na to ze puścili fix-a teraz u mnie ładnie się ładują pliki z którymi był problem.
U mnie ta samo teraz jest ok, można budować i odtwarzać pliki.

Ale... dalej problem z rendreowaniem obiektu.
_________________
Buduję najczęściej oczami...
 
 
 
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich wpisów
Nie możesz usuwać swoich wpisów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11