Dzisiaj, w roku 2075, to co jeszcze 60 lat temu było obiektem marzeń, obecnie jest szczytem obciachu i kurzy się w muzeum. Nastały nowe trendy, obejmujące wszystkie sfery ludzkiego życia, także motoryzację.
Najnowsza generacja pojazdów, którym co prawda nie udało się jeszcze wznieść w powietrze (jak to w filmach S-F bywa), zupełnie odbiegają swym wyglądem od gruchotów typu Lamborghini Centenario, które były modne co najwyżej w drugiej dekadzie stulecia. Dzisiaj ludzkość porusza się dużymi, aczkolwiek lekkimi Nitro Ontario, wyposażonymi we wszelkie dogodności.
Samochody te są w stanie pokonać dystans 1000 km w ciągu zaledwie 5 minut, jadąc nowymi typami dróg – HyperWay. Jest to coś na wzór autostrady. Po dokonaniu odpowiedniej opłaty, kierowca otrzymuje na 5 minut własny pas jezdni o długości 1000 km. W ten sposób szybko dojedzie nad morze czy w góry.
Oczywiście, będzie można go spotkać w 2100 roku.
Największym wyzwaniem było zmieścić się w 400 elementach, ale udała mi się ta sztuka.
To bardziej wygląda jak pojazd do poruszania się po krętych drogach, może nawet wydmach, a kompletnie nie do osiągania wielkich prędkości. Wtedy nawet turbina z tyłu ma sens (choć chyba powinna być w drugą stronę) i przywodzi na myśl rozwiązanie z niesamowitego Chaparrala 2J.
Wiek: 32 Dołączył: 27 Cze 2016 Wpisy: 90 Skąd: Manchester
Wysłany: 2017-08-01, 17:16
Pomysł ciekawy. Podoba mi się historia robiąca za tło. Samochodzik ma fajny przód. Interesujące wykorzystanie klocków z hero factory. Co mi się nie podoba to widok z tyłu. Oczy razi dół okrągłego "plejta". Osie z tyłu są bardzo odsłonięte i cieniutkie. Coś bym wsadził na te axle. Może np okrągłe klocki 2x2. Pracowałem przez kilka lat jako web developer. Zauważłyłem że zasada 3 kolorów ma się równie dobrze w przypadku stron internetowych jak i budowli z lego. Dobrze byłoby więc ograniczyć ilość kolorów na twoim samochodziku. Wydaje mi się, że bryła byłaby bardziej czytelna. W każdym razie niezły początek. Powodzenia=D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum