Wysłany: 2017-08-01, 08:04
Dłuższy czas przyglądałem się tej postaci i coś mi tu nie pasowało.
Cały czas odnosiłem wrażenie, że "rączki" są nie tak ustawione - że powinny być ułożone odwrotnie (jego lewa do góry a prawa na dół). Wszystko przez "nogi" - nie mogłem pozbyć się wrażenia, że postać "biegnie" w prawo.
Dopiero w konfrontacji z rysunkiem poniżej zacząłem dostrzegać zrealizowany zamysł.
Teraz choć wiem, to i tak widzę tam "stopy" a nie "kolana" i nadal mam wątpliwości co do "rąk":)
Oryginalnej postaci kompletnie nie znam, a i tak MOC bardzo mi się podoba. Broni się bez kontekstu. Bardzo ciekawie i przyjemnie wyglądający.
Patrząc na zamieszczony rysunek porównawczy to zastanawiam się czy nie powinien mieć oczek, buzi i rączek wyżej o jednego studa?
JK
Wysłany: 2017-08-01, 12:12
Również nie znam oryginału, ale porównując z załączonym zdjęciem muszę powiedzieć, że wyszło świetnie. Przede wszystkim jest dynamika:) I trzyma wymiary oraz proporcje brickheadsów.
Nurtuje mnie tylko sposób zamocowania ust.
Ostatnio zmieniony przez JK 2017-08-01, 12:13, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2017-08-07, 18:27
Jako że Sylwia spędza ostatnio więcej czasu w ciągu doby w pracy niż w domu odpowiem za nią.
Durzy napisał/a:
Patrząc na zamieszczony rysunek porównawczy to zastanawiam się czy nie powinien mieć oczek, buzi i rączek wyżej o jednego studa?
Namówiłem ją na tą wysokość oczu aby tym razem uniknąć zarzutów: oczy za wysoko, brickheadzy nie mają nosów itp.
JK napisał/a:
Nurtuje mnie tylko sposób zamocowania ust.
Usta są zamontowane na zwykłych groszkach, końcówki od linek są pod "antenkami" oraz w podstawie bo te szabrowe były tak długie że mogła go obwinąć 1,5 raza dookoła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum