Wysłany: 2017-07-31, 22:39
Potwory i spółka... kiedyś chyba nawet miałem na VHS, ale nie jestem pewien.
Może gdybyś nie powiedział co to jest, to bym się nie domyślił, ale trudno, by krągła kulka była rozpoznawalna w konwencji BH.
Po identyfikacji: urocze :D
_________________ A szare klocki są najbardziej kolorowe!
Mike wyszedł bardzo fajnie. Ja bym mu troszkę głowę zaokrąglił, tak z czystej ciekawości.
pablo_piccasos
Wysłany: 2017-08-08, 21:15
Bricksley napisał/a:
No i druga część - prequel tj. Uniwersytet Potworny ;)
Akurat druga część nie przypadła mi do gustu. Uważam, że w niczym nie dorównuje oryginałowi.
Bricksley napisał/a:
Taki trochę kanciasty :D Ale fajnie wyszedł :)
romkoo napisał/a:
Mike wyszedł bardzo fajnie. Ja bym mu troszkę głowę zaokrąglił, tak z czystej ciekawości.
Co do kanciastości to w sumie taka jest konwencja Brickheadz, żeby głowy były kwadratowe, więc nie wiem czy zbytnie zaokrąglanie go miałoby sens :)
Ale miło mi, że się podoba :)
JK
Wysłany: 2017-08-08, 21:51
pablo_piccasos napisał/a:
Akurat druga część nie przypadła mi do gustu. Uważam, że w niczym nie dorównuje oryginałowi.
Tu się akurat zgadzam, za to "Potwory i spółka" warto obejrzeć niezależnie od wieku:) W filmie przemycono m.in. bardzo trafne nawiązanie do współczesnych korporacji. Wspomnę chociażby scenę, w której Mike Wazowski tłumaczy się Roz w sprawie raportów, których nie dostarczył;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum