Ostatnio zmieniony przez wallyjarek 2017-11-17, 18:46, w całości zmieniany 4 razy
meler
Wysłany: 2017-11-14, 14:45
Znakomite. Pamiętam swoich The Clash-ów, P.I.L czy Waltons-ów, ... Szkoda, że nie da się w klockach pokazać jak wygląda wciągnięta taśma :) (może jako reddish brown tiles...?)
Znakomite. Pamiętam swoich The Clash-ów, P.I.L czy Waltons-ów, ... Szkoda, że nie da się w klockach pokazać jak wygląda wciągnięta taśma :) (może jako reddish brown tiles...?)
Dzięki, wyciągnięta taśma piszesz? Chyba nie w tej skali.
SERVATOR napisał/a:
Podmień foto oryginału, bo zgubiła Ci się czerwona naklejka...
Dzięki i zrobione, znalazłem model 232 z naklejką na zdjęciu.
glaz_pimpur napisał/a:
A gdzie kabelek?
Zawinął się za radiem :P
Kalais napisał/a:
Extra!
Dzięki.
martinb napisał/a:
Świetne! Na IDEAS z tym! :-D
Dzięki, aż tak to chyba nie będzie. Nie znam się na tym :)
Biedrus napisał/a:
Pięknie wyszedł. Nie ma się do przyczepić:-)
Dziękuję, znajdzie się coś zawsze :D
Trochę sobie powspominałem, budując ten magnetofon.
Gdzieś kasety mój tata ma w Polsce, pewnie jakieś radio też. Muszę się go zapytać.
Dobrze Ci idzie odwzorowywanie rzeczywistych rzeczy z Lego. Telefon na wyspie, wbrew temu co niektórzy pisali, uważam, że był dobry, pozytywka po poprawkach również, a magnetofon jest jeszcze lepszy! Tylko ta krzywo naklejona naklejka... ;)
Mam nadzieję, że będziesz kontynuował tę serię rzeczywistych sprzętów w trochę mniejszej skali. Co dalej? Może działająca wiertarka lub piła mechaniczna?
Myślę, że aby zwojować IDEAS to bardziej trzeba by się pokusić o sprzęt typu Nintendo, aczkolwiek nawet jeśli zbierze wystarczającą liczbę głosów, to pewnie Lego zrezygnuje ze względu na opłaty licencyjne.
Ostatnio zmieniony przez Durzy 2017-11-14, 19:49, w całości zmieniany 2 razy
Dziękuję jeszcze raz, nie spodziewałem się takiego miłego odzewu :)
Moja dziewczyna powiedziała kilka dni temu gdy jej pokazałem magnetofon, że jest fajniejsze od mojej ciężarówki :)
Biedrus napisał/a:
Rzeczywiście, naklejka nad taśmą jest krzywo przyklejona :P
haha
JK napisał/a:
Aż musiałem sprawdzić patrząc z bliska, czy to nie jest aby prawdziwe;)
To jest bardzo fajny komplement, dzięki.
dmac napisał/a:
Swoją drogą, to do dziś mam kilka kaset sprzed 30 lat i działają. A mówiło się, że taśma się rozmagnesuje! :)
Ja sam z ciekawości sprawdzę w przyszłym tygodniu jak będę w PL.
Durzy napisał/a:
Dobrze Ci idzie odwzorowywanie rzeczywistych rzeczy z Lego. Telefon na wyspie, wbrew temu co niektórzy pisali, uważam, że był dobry, pozytywka po poprawkach również, a magnetofon jest jeszcze lepszy! Tylko ta krzywo naklejona naklejka... ;)
Jeszcze raz dziękuję, to był spontan na konkurs. Przeglądałem co ciekawego można zbudować z lat 80-tych, miałem pełno czarnych klocków na stole i tak poskładałem.
Również jestem bardzo zadowolony z efektu końcowego.
Durzy napisał/a:
Mam nadzieję, że będziesz kontynuował tę serię rzeczywistych sprzętów w trochę mniejszej skali. Co dalej? Może działająca wiertarka lub piła mechaniczna?
Pomyślałem o tym przez chwilę, że fajnie by wyglądały takie starocie zbudowane z Lego na wystawie. Jednak kolejnego pomysłu nie mam. Coś jeszcze wymyślę, ale to w dalekiej przyszłości pewnie. Nic na siłę.
Co do Ideas, masz rację.
A sam model zostaje schowany do pudełka i czekać będzie na wystawy.
Zrobiłem jeszcze jedną fotkę z figurką do pokazania skali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum