A więc po długich pracach, i jeszcze dłuższym oczekiwaniu na elementy :D Wreszcie zakończyłem pracę nad SM42.
Poprzednia wersja http://www.lugpol.pl/foru...&highlight=sm42 nie dawała mi spokoju jeśli chodzi o odwzorowanie.
Poprzednia wersja była zdecydowanie za wysoka, w szczególności kabina. Zapewne można by poprawić to i tamto - ale to zostawię następnym, którzy podejmą ten sam temat :) - Czas na zabawę :)
Czy ta lokomotywa jest zbudowana od nowa czy przebudowałeś poprzednią wersję? Dla mnie obie wersje są OK. Co to za element z przodu lokomotywy, to co niby jest chyba filtrem? Brakuje jeszcze jakiś wagonów do pełnego powabu :)
_________________ Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję
Czy ta lokomotywa jest zbudowana od nowa czy przebudowałeś poprzednią wersję? Dla mnie obie wersje są OK. Co to za element z przodu lokomotywy, to co niby jest chyba filtrem? Brakuje jeszcze jakiś wagonów do pełnego powabu :)
W zasadzie od nowa. Zmieniłem podwozie ponieważ było zbyt wysokie względem oryginału. Tak, to miał być filtr, niestety nie ma elementu 4x4 60474 okrągłego w tym odcieniu zieleni. Postanowiłem użyć zieleni pasującej niż zamontować np dark green. Może mógłbym zastosować czarny 4x4 okrągły pod warunkiem, że znajdę winyl w kolorze korpusu i przykleić wzdłuż brzegu.
( offtop ) A co do kompletu. Jestem w trakcie budowy samo-rozładowującego się wagonu węglarki z IR. Niebawem opublikuje WIP
Ostatnio zmieniony przez Budowniczy 2018-02-11, 12:23, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum