Forum LUGPOL Strona Główna Forum LUGPOL
www.lugpol.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Stud.io dodawanie klocków do bazy
Autor Wiadomość
Crow 

Wiek: 37
Dołączył: 17 Lip 2017
Wpisy: 12
Skąd: Reda
Wysłany: 2018-03-13, 11:33   Stud.io dodawanie klocków do bazy

Jak dodać do bazy części Stud.io silnik M (58120), L (99499) oraz odbiornik (58123)? Import z LDD kończy się tym, że odbiornika nie ma a silniki są niekompletne.
 
 
 
romkoo 

Dołączył: 12 Lis 2016
Wpisy: 128
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-03-13, 12:00   

Proponuję spróbować File -> Import -> Import Official Lego Set.
Wrzuca do sceny wszystkie klocki z zestawu. Wybierz taki zestaw, który zawiera to co chcesz.
Poniżej screen importowanego zestawu 42030.

screen.jpg
Plik ściągnięto 885 raz(y) 37,95 KB

Ostatnio zmieniony przez romkoo 2018-03-13, 12:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Crow 

Wiek: 37
Dołączył: 17 Lip 2017
Wpisy: 12
Skąd: Reda
  Wysłany: 2018-03-13, 12:03   

Tego patentu też próbowałem i niestety efekt ten sam jak opisałem powyżej.
Ostatnio zmieniony przez Crow 2018-03-13, 12:05, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Jarema1980 

Wiek: 37
Dołączył: 07 Kwi 2015
Wpisy: 155
Skąd: Częstochowa
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2018-03-14, 09:46   

Posiadasz aktualny ldraw.xml.
http://slswww.free.fr/ldraw.xml lub pośrednio z https://www.eurobricks.co...onversion-file/
 
 
 
Crow 

Wiek: 37
Dołączył: 17 Lip 2017
Wpisy: 12
Skąd: Reda
Wysłany: 2018-03-14, 12:03   

Super. Jeżeli dobrze rozumiem plik podmieniam TYLKO w C:\Program Files (x86)\LEGO Company\LEGO Digital Designer. Projekt eksportuję spod LDD do formatu LDraw (ldr) i importuję go w stud.io?

Zrobiłem jak powyżej i mam problem z silnikiem XL i M.

Untitled1.png
Plik ściągnięto 795 raz(y) 106,1 KB

Ostatnio zmieniony przez Crow 2018-03-14, 12:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Jarema1980 

Wiek: 37
Dołączył: 07 Kwi 2015
Wpisy: 155
Skąd: Częstochowa
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2018-03-15, 08:05   

Spróbuj LDCad'a użyć. Zawsze można jakiś skrypt w LUA pchnąć.
 
 
 
Wyświetl wpisy z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich wpisów
Nie możesz usuwać swoich wpisów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,217 sekundy. Zapytań do SQL: 16