Wiek: 36 Dołączył: 16 Mar 2014 Wpisy: 2250 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-16, 04:03 [MOC] Odsiecz dla Mowgliego
Praca powstała, bo zauroczył mnie wspaniały film Księga Dżungli z 2016 roku. Jak ktoś nie widział, to musi nadrobić. Piękna historia, wspaniałe niedrażniące efekty specjalne:
Potem to przeczytałem książkę, żeby zobaczyć co zmienili (trochę, chociażby w książce nie ma króla Louie którego wymyślił Disney). Ponadto kupiłem sobie kiedyś na promocji ten zestaw z czarnym jaguarem. Potem dostałem od narzeczonej zestaw z jaguarem w cętki. I ten czarny zaczął wydawać się zbędny. Na szczęście LEGO wypuściło czarnego niedźwiedzia. Potem dowiedziałem się, że są brązowe niedźwiedzie. Szybka wymiana (dziękuję) i zwierzaki już były. Potem jeszcze musiałem dokupić małp. A potem to się strasznie rozrosło. I jakoś tak wyszło.
W tej chwili ma to z 54 study głębokości i 32 szerokości. Nie wiem Wysokie pewnie też na jakieś 50. Ciężko było zrobić zdjęcia, pierwsze jest złożone z 3 o różnych punktach ustawienia ostrości.
_________________ Ile by nie było to i tak jest za mało.
Szacunek do klocków, nienawiść do COBI, tak zostałem wychowany.
foto
Wysłany: 2018-08-17, 21:40
Bardzo fajna praca. Fasada budynku dopracowana, a bruk przed schodami wyśmienity. Największą część uwagi przykuwają oczywiście małpy, które czynią całą scenę bardzo dynamiczną.
Wiek: 36 Dołączył: 16 Mar 2014 Wpisy: 2250 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-19, 03:13
:-D To teraz mam cel budować tak by każda moja większa praca tam była. :-) Tak jak myślałem. Jak już dodadzą do fallowersów, to potem każda lepsza praca tam ląduje.
_________________ Ile by nie było to i tak jest za mało.
Szacunek do klocków, nienawiść do COBI, tak zostałem wychowany.
foto
Rewelacja ;) Podoba mi się pomysł z kajdankami ostatnio u siebie natrafiłem na woreczek, w którym się już ich trochę nazbierało i się zastanawiałem po co komu tyle tego - a tu masz ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum