Wysłany: 2018-10-10, 19:48 [MOC] Drzewo Kosmiczne
Dąb przez Słowian uznawany był za drzewo największej potęgi boskiej drzemiącej w naturze, pełnił podobną funkcję jak jesion Yggdrasil w podaniach skandynawskich. Dąb wspierał nieboskłon, w jego koronie znajdowało się przejście do Wyraju - magicznej krainy, skąd przychodziła wiosna, a jego korzenie sięgały do Nawii - krainy podziemnej gdzie tworzyły filary. Był symbolem męskości, siły, pozytywnych cnót.
Nisiia przeczytała jakiś czas temu sagę "Szeptucha", z której dowiedziała się sporo o mitologii słowiańskiej i uznała, że zbuduje ten dąb. Ponieważ na postanowieniu się skończyło (jak zwykle) sam się za to wziąłem. Nie są to moje klimaty w ogóle, co momentami pewnie widać, ale ogólnie chyba wyszło całkiem nieźle.
Zapraszam do oglądania!
Wysłany: 2018-10-11, 08:26
Kubrick, widzę że po raz kolejny Falkon przyczynił się do tego że zrobiłeś cokolwiek niezwiązanego z motoryzacją :) Podświetlenie naprawdę fajnie wyszło
Ostatnio zmieniony przez nisiia 2018-10-11, 09:47, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2018-10-11, 09:50
Bardzo ładnie mu to wyszło, ale żałujcie, że nie widzieliście jak siedział i marudził "jak ja mam zrobić te bagna?!", "ja tego w ogóle nie czuje!" itp.
Warto też zauważyć, że jest to praca Kubricka, w której nie ma ani jednego pogryzionego/zniszczonego klocka - to jest dopiero szał :D
_________________ za dzień, za dwa
za noc, za trzy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum