Gdyby kulka nie była w środku pełna, a przypuszczam, że jest, to wtedy mogła by służyć jako abażur na lampkę :) Wtedy te elementy w kolorze trans-light blue byłyby fajnie podświetlone w nocy ;) A ta kulka nie obraca się przypadkiem z tym zamkiem? Czy jest w razie czego jakaś podstawka od dołu?
_________________ Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję
Wysłany: 2019-01-01, 18:58
Kulka oczywiście nie jest cała pełna - nazwałbym ją raczej pustym w środku sześcianem, który dopiero jest obudowany całą resztą. Pomysł z abażurem jest całkiem niezły, myślę że dałoby się to zrobić.
Konstrukcja jest dość stabilna i nie ma żadnych dodatkowych podpórek. Na dodatek można ją postawić odrobinę przechyloną (póki zamek nie przeważy). Dolna "ściana" kulki wygląda dokładnie tak samo, jak każda z czterech bocznych bez ostatniej warstwy plate'ów (tej 2x2).
Przy abażurze mógłby pojawić się problem z odprowadzaniem ciepła - klocki kiepsko sobie z tym radzą i mogłyby się zacząć topić. Co nie zmienia faktu, że efekt byłby na pewno świetny. ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum