Prezentuję moje zgłoszenie do zeszłorocznego konkursu CCC XVI w kategorii Medieval Legend Vignette. Ograniczeniem była podstawka nie większa niż 8x8 stud.
Inspirowałem się obrazem Sinbad the Sailor "Having balanced my cargo exactly..."
Drawing by Milo Winter (1914)
Wiek: 36 Dołączył: 16 Mar 2014 Wpisy: 2294 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-02-16, 04:06
Może i nie jest to porywające, ale na pewno jest eleganckie i egzotyczne.
Na pewno można było popracować nad zdjęciem. Taka perspektywa jaką przyjąłeś jest oczywista i błędna. Lepiej robić zdjęcia z wysokości postaci, a nie z góry. Byłoby bardziej dynamicznie. Zresztą popatrz jak dziwny, ale dynamiczny i ciekawy kadr zastosował autor pierwowzoru.
_________________ Ile by nie było to i tak jest za mało.
Szacunek do klocków, nienawiść do COBI, tak zostałem wychowany.
foto
Zgadzam się, patrząc na to z perspektywy czasu, obecnie inaczej podszedłbym do ekspozycji modelu.
Długo myślałem nad wyborem bohatera, chciałem uniknąć kolejnego Robin Hooda czy Lancelota (chociaż uwielbiam te motywy) i wybór padł na bohatera z dziecięcych lat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum