Całkiem ciekawy pomysł na wykorzystanie tych diodowych klocków. Jednak nie przekonuje mnie sposób włączania. Czy nie lepiej byłoby pokombinować z czymś pod kciukiem?
A tak na marginesie, czy dałoby się coś zrobić, aby publikacja filmu nie demolowała głównej strony forum?
Wysłany: 2019-05-13, 17:23
Dobre! Drugi film, przekonuje, że konstrukcja jest przemyślana, bo działa, a nie udaje działanie. Faktycznie, latarki mają inny sposób włączania. Pytanie otwarte, czy dałoby się tak poustawiać wnętrze i zaprojektować mechanizm, żeby przyciskiem z góry ("spod kciuka") popychać diodowy klocek od tyłu.
Wysłany: 2019-05-13, 18:36
JK napisał/a:
Czy nie lepiej byłoby pokombinować z czymś pod kciukiem?
Jest przełącznik pod kciuk, ale musi się go niestety cały czas trzymać, aby latarka świeciła.Na filmie nie pokazałem jak on działa. Jak się chce, aby latarka świeciła bez podtrzymywania guzika, to wciska się ten brzydki wystający z tyłu klocek:)
Nic innego nie udało mi się wykonbinować.
Całkiem pomysłowe. Nie potrzeba dużych baterii, typu R20. Czerwone świecące klocki zamieniłbym na Trans-clear no i jakoś zmienił trochę ten przełącznik. Tak czy inaczej bardzo fajny pomysł. Może posłużyć jako lampion na roraty :)
_________________ Moje życie jest jak klocki Lego, nigdy nie wiem, co zbuduję
Ostatnio zmieniony przez legosamigos 2019-05-17, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum