Tym razem praca mniejsza, która powstała w jedno lub dwa popołudnia. Dłużej trwało samo renderowanie, o czym za chwilę.
Przedmiotem pracy jest Lekki mech M-Tron, maszyna która pomaga przy codziennej pracy dzielnych eksploratorów kosmosu. Z założenia maszyna miała być niewielkich rozmiarów i do tego ważna dla mnie była uniwersalność. Mam tu na myśli ręce - przedramię łatwo wymienić na inne. W tym przypadku jedno ma dłoń, drugie natomiast posiada magnes. Równie dobrze można podpiąć inne rzeczy, jak na przykład wielka spawarka lub piła ;)
Samego mecha wyobrażam sobie gdzieś w wielkiej bazie przenoszącego większe ciężary, lub w terenie badającego jakieś mniej dostępne/przyjazne rejony.
Co do renderowania to miałem pewien problem z Studio. Mianowicie w początkowej wersji chciałem użyć elementów typu flex, jednak jaki nie był wstawiony, to na renderach nie był widoczny. Nie wiem gdzie leży problem.
Model jest świetny, zawsze jak widzę space police, mtron, czy blacktron to przypomina mi się , jak za dzieciaka wzdychałem do modeli z katalogów :)
Może by te dziurska z tyłu na "plecach " jednak zatkać jakimiś odwróconymi tile?
Model jest świetny, zawsze jak widzę space police, mtron, czy blacktron to przypomina mi się , jak za dzieciaka wzdychałem do modeli z katalogów :)
Może by te dziurska z tyłu na "plecach " jednak zatkać jakimiś odwróconymi tile?
Dziękuję za opinię, przepraszam, że odpisuję z wielkim opóźnieniem ale trochę ostatnio miałem mało czasu. Staram się nadrobić powoli zaległości :)
Tak, ten tył faktycznie można zrobić ładniej. Miałem z tym dylemat - początkowo tył miał wyglądać inaczej, w planach były 2 rury poprowadzone do dołu, blisko operatora, jednak Studio ma jakiś problem z renderowaniem tych klocków. Już w dwóch pracach renderowały się losowo. Dlatego dałem sobie spokój i po prostu zabudowałem tył.
Bałem się też trochę, że dołożenie kolejnej warstwy mogłoby wpłynąć na równowagę konstrukcji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum