Wiek: 36 Dołączył: 30 Lis 2014 Wpisy: 1780 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-30, 21:25 [MOC] DOJO
Azjatycje DOJO.
Możemy w nim spotkać mistrzów Kendo, Sumo, Karate, Ninjitsu.
W MOCu zotały użyte tylko klocki TLG, nie ma tutaj żadnych flexów, sznurków. Jedyne 4 miękkie klocki nie licząć włosów to dekoracje na krawędziach dolnego dachu.
Budynek jest wykończony z 4 stron ale nie chciało mi się nim za bardzo kręcić bo miałem mało miejsca do zdjęć. Drzwi suwane są suwane bez framugi a dachówki idą w kierunku prawdziwych dachówek.
Jak ktoś chce zobaczyć na żywo to zapraszam do domu, ku mojemu zaskoczeniu bez górnego dachu MOC idealnie wjechał do kartonu. :D
Wysłany: 2020-06-30, 22:28
Kurde-rewelka ale tobie ładnie wyszedł ten dach, nie mogę się napatrzeć. Do tego to drzewo i te trzciny czy palmy :) super. Akcja też jest - bardzo ładna praca SUPER
Wysłany: 2020-06-30, 22:45
mw napisał/a:
Kurde-rewelka ale tobie ładnie wyszedł ten dach, nie mogę się napatrzeć. Do tego to drzewo i te trzciny czy palmy :) super. Akcja też jest - bardzo ładna praca SUPER
Dzięki
Przyznam się że też się na ten dach nie mogę napatrzeć. Wyszedł zdecydowane lepiej niż to zaplanowałem. Gdyby nie kurz to bym to trzymał na środku pokoju. ;P
Co do roślinek z przodu to jest bambus. Jest ich 1500 gatunków, chociaż ja rozróżniam 3 :) ale to jest wersja z cierniami, srednicą przy ziemi grubości uda, a wysokość spokojnie przekracza 20 metrów.
_________________ Powiedzmy STOP rasistowskim opiniom na temat kolorów zabawek dla dzieci.
Ostatnio zmieniony przez Żbik 2020-07-04, 18:17, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2020-07-01, 18:54
Nawiązując do pytania Ciamka, jak również pytań z innych forów.
Chciałem wyjaśnić że tatami nie jest zrobione z bricków z nacięciami, bo te mają study których się nei da ukryć, tylko z okiennic. :P
_________________ Powiedzmy STOP rasistowskim opiniom na temat kolorów zabawek dla dzieci.
Dach po prostu wymiata i przebija wszystko inne. Rewelacja. Jak jest zrobiony, bo na zdjęciach nie widać - to normalne płytki?
Ogólnie, całe dojo jest super - bez udziwnień, piękne samo w swojej formie. Właśnie tak, jak oryginalne budynki.
Stelario napisał/a:
Nawiązując do pytania Ciamka, jak również pytań z innych forów.
Chciałem wyjaśnić że tatami nie jest zrobione z bricków z nacięciami, bo te mają study których się nei da ukryć, tylko z okiennic. :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum