Wysłany: 2020-11-29, 14:56 "Hołd dla Matki Natury" by Marta & zagibricks
"Hołd dla Matki Natury" to nasza trzecia praca z programu Lego Masters. Chcieliśmy pokazać siłę natury, która odradza się niczym Feniks z popiołów!
Całość (poza ptaszyskiem) jest wykonana snotem.
Powiem Wam, że siedzę w temacie Lego już od dobrych 30 lat, ale dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że za pomocą klocków można przekazać coś ważnego.
Prawdę powiedziawszy, jeśli w przyszłym roku będzie odbywać się wystawa główna i planowani na niej są też Piraci, to ta rzeźba powinna się tam znaleźć - oczywiście, trzeba by dobudować drugą część, nawet może trochę zmienioną... Efekt będzie wspaniały - najlepiej przy jakiejś wyspie.
Wysłany: 2020-11-30, 09:55
Mój ulubiony model z tego odcinka, bardzo mi się podobał od samego początku bo na etapie przygotowań marzył mi się właśnie manekin i miałem na niego 2 pomysły, jednym z nich była natura, drugim anatomia człowieka z wprawionymi w ruch organami. Myślę że wasz pomysł jest najlepszy.
wielkamucha napisał/a:
oczywiście, trzeba by dobudować drugą część, nawet może trochę zmienioną... Efekt będzie wspaniały - najlepiej przy jakiejś wyspie.
Według mnie model straciłby wtedy swój wydźwięk, inna bajka że możliwości przebudowania tej konstrukcji nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum