Kolejna praca w klimatach Castle. Tym razem przedstawiam Wam Akademię Magii.
Praca powstała na dwóch płytkach z nadrukami - zawsze chciałem stworzyć coś na każdej z nich - tu nadarzyła się okazja to użycia obu.
Na ilustracjach można dostrzec budynek z trzema wieżami, mostem oraz dwoma wejściami. Czterech mistrzów magii jest widocznych w obrębie budowli, jednak najznakomitszy mędrzec siedzi dla niepoznaki nad rzeką i łowi ryby ;) Dodatkowo akademia strzeżona jest przez dwóch zbrojnych wyposażonych w wielkie topory.
Pod wejściem głównym ukryta jest tajemna komnata ze skarbem.
Jest ten vibe starych zamkowych zestawów, do tego nieco nowoczesności i jest bardzo fajnie, użycie płytek ciekawe. Dałbym tylko może sztabki na bricki 1 x 2 na moście, jest tam mnóstwo studów, podczas gdy na zamku praktycznei ich nie ma, może byłoby nieco spójniej
O, jakie fajne.
Tak, jest klimat starych Castle, jedynie trzeba by wywalić kafle z mostu i blanków i dać na podłogach normalne płytki - wtedy byłaby pełnia szczęścia :) .
Budowla bardzo zgrabna i przyzwoicie zdetalizowana. Trochę tylko ten podjazd na most stromy - ale w oryginalnych setach też tak bywało. Plusik za schowek pod mostem :)
Jest ten vibe starych zamkowych zestawów, do tego nieco nowoczesności i jest bardzo fajnie, użycie płytek ciekawe. Dałbym tylko może sztabki na bricki 1 x 2 na moście, jest tam mnóstwo studów, podczas gdy na zamku praktycznei ich nie ma, może byłoby nieco spójniej
wielkamucha napisał/a:
O, jakie fajne.
Tak, jest klimat starych Castle, jedynie trzeba by wywalić kafle z mostu i blanków i dać na podłogach normalne płytki - wtedy byłaby pełnia szczęścia :) .
Budowla bardzo zgrabna i przyzwoicie zdetalizowana. Trochę tylko ten podjazd na most stromy - ale w oryginalnych setach też tak bywało. Plusik za schowek pod mostem :)
Dziękuję bardzo za komentarze :) Bardzo ciekawie to się ułożyło - albo przykryć study, albo odkryć więcej. Szczerze mówiąc, każdy z Panów ma rację :D Przyznam, że to pewna niespójność z mojej strony. Jak tylko zacząłem myśleć o moście, to stwierdziłem, że musi być schowek. Podobny patent był chyba użyty w moście od Wolfpack.
Chciałem zachować ducha starego Castle, bardzo lubię te klimaty. Chociaż z drugiej strony dość często też latam w kosmos :D
Na początku o tym myślałem, coś na zasadzie takiej sali z tronami dla każdego z magów, jakimś wiszącym żyrandolem, sprzętem w tej wieży z bramą, może mechanizmem zegara. Koniec końców odpuściłem. Głównie zależało mi na budowli z zewnątrz, a patrząc z drugiej strony, zawsze zostawia to jakieś pole dla wyobraźni ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum