Tym razem jedna z mniejszych prac - jak w temacie, niewielki latający pojazd służący do transportu kontenerów charakterystycznych dla M-Tron.
Kontener przyczepiany jest za pomocą magnesu. Na skrzydłach zamocowane są dwa główne silniki. Płozy można złożyć podczas lotu, zginają się do 90 stopni i składają się tak jakby “do środka”. Niestety zapomniałem tego wyrenderować, ale jest to widoczne na moim Instagramie.
Tak, brak tej cienkiej antenki to ewidentne niedopatrzenie. To była chyba główna cecha każdego zestawu tej serii - cokolwiek to nie było, budowla czy pojazd - zawsze była choćby jedna antenka.
Fajny "skoczek". Taki niewielki, nieprzekombinowany. Idealny do złożenia z kilku klocków, które pozostały po dużym zestawie. Fajny sposób montażu ładunku - co ważne, dosyć praktyczny z realnego punktu widzenia - za to plusik uznania w moich oczach :)
Coś jest w tych antenach, zawsze bałem się, że się złamią. Zazwyczaj staram się budować wirtualnie coś, co powinno trzymać się kupy, no ale nie zawsze wychodzi ;) Szczerze mówiąc, nad tą pracą się niewiele zastanawiałem, tak po prostu samo wyszło :)
Naturalbornuser, dziękuję za komentarz :) Wyszło dość oldschoolowo, większość części jest chyba "z epoki". Jeżeli się nie mylę to płozy są stosunkowo nowym elementem.
Takie płozy kojarzę z zestawów moich dzieciaków więc zapewne są dość nowym wynalazkiem. Nie ma to jak stare przezroczysto zielone klocki w zestawach typu space :)
Ostatnio zmieniony przez JAREMA. 2021-02-08, 11:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum