BTW, może tylko takie mam wrażenie po zdjęciu, ale jakby cysterna była szersza o studa, to by chyba miała lepsze proporcje.
No taki dymek to chyba nie tylko kwestia paliwa :). Ale, jak najbardziej, do udoskonalania jakości paliwa powinni dążyć, chociaż nie to miałem na myśli. :)
Szerokość ciągnika i cysterny musi zostać tak jak jest, bo już bałbym się ugrzęznąć znów w tym miejscu :P Ale tak serio, to coś na rzeczy jest; też tak podejrzewam, że studzik szerokości mógłby jeszcze bardziej pomóc proporcjom, szczególnie ciągnikowi, bo ten, który starałem się odwzorować ma faktycznie jeszcze ciutkę bardziej "spłaszczoną" buźkę. Tyle, że z kolei kółka przy większej szerokości mogłyby się okazać za małe, takie śmieszne trochę (już teraz są na pograniczu). Zmiana kółek z kolei pociągnęłaby za sobą potrzebę dalszych zmian itd., itd. i wyszedłby znów za duży jak MAN, nie mówiąc o tym, że trzeba by to w zasadzie od nowa budować. I jeszcze ciągnik bym przeżył, ale cysterna.. Ja tam tyle klocków napchałem, że już wolę tego nie ruszać :P
Wiek: 36 Dołączył: 16 Mar 2014 Wpisy: 2295 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-02-24, 06:10
Cytat:
żeby diesel prawilnie dymił (★ ω ★)
Diesle powinny być zakazane w samochodach do 5 miejsc. I powinni znieść akcyzę na silniki większe od 2l. Benzyna, biorąc pod uwagę żywotność silnika, jest bardziej ekologiczna.
Ciekawe czy Orlen może dostarczać ćwierć produkt do produkcji klocków. ;-)
_________________ Ile by nie było to i tak jest za mało.
Szacunek do klocków, nienawiść do COBI, tak zostałem wychowany.
foto
Proszę Cię. Diesel prawilnie dymi dopiero od 40 litrów pojemności, nie półtora :P
O to to! Choć po prawdzie, ten ma 38, "czterdziestki" to raczej w Leopardach :)
Natomiast tamten "kopciuszek" u góry strony to - wybaczcie, że posłużę się zasłyszaną kiedyś terminologią - "Pastuch w gnoju" ;D
Choć powinno być już raczej "Passerati", bo to chyba całe 2.0 zamiast 1.9 :)
Bardzo fajna cysterna, widzę że wykorzystałeś podobny patent na koła co ja w Arocsie ;) choć jest w nieco mniejszej skali, to pasuje, bo myslę że cysterna ma nieco mniejsze koła niż taki Arocs który jeździw terenie
widzę że wykorzystałeś podobny patent na koła co ja w Arocsie ;)
Ja nawet napisałem przy pierwszej wersji, "siódemkowej", że zgapiłem koła od Ciebie :P.
Zresztą, to trochę "zgapiarski" model jest, bo oprócz kół od Ciebie, skos na cysternie SNOTem zgapiłem z układarki rur Noniusza@ (W sumie nie wiem czy bebechy skosu są takie same, ale rozkminiałem to na bazie powiększenia jego pojazdu :)).
A co do skali.. Tak, też tak myślę, że "łódki" mają większe koła, więc jak skalowałem do kół (w końcu! :)), to i wyszła ciut inna skala niż Arocs.. Ale jak się spotkają na pogaduchy, to powinny dobrze razem wyglądać :P.
Wyspa wyspą, ale przy stacji też troszkę podziałałem :).
Jest już ostateczny kształt terenu. Coś jeszcze pewnie pozmieniam. Nie jestem pewien tych ciemnopomarańczowych drzew. Wydaje mi się, że pasują, ale pewności nie mam :). Po za tym klapy od zbiorników podziemnych zmniejszę, bo teraz są absurdalnie duże w stosunku do ludzika. No i jakieś pierdoły dodam typu: śmietniki, pylony kierunkowe, może znaki... Wygląda to tak:
Oprócz tego zbudowałem białą wersję ciągnika Volvo ( Specjalnie dla Ciebie Wielkamucha@ ;)). Moje wrażenie jest jednak takie, że do siwej cysterny nie bardzo pasuje :(, a cysterny nowej nie chcę robić, głownie z lenistwa, ale też dlatego, że orlenowskie są siwe. Tak czy owak, mam teraz dwie FM -ki i z jednej pewnie powstanie jakiś T.I.R.
Musiałem zamazać na jednym zdjęciu to, co chcę pozostawić już na "premierę" :) :
No i też przyszła pora na dystrybutor LPG. Mam nadzieję, że chociaż trochę dorównuje tym pierwszym - paliwowym :):
To tyle :). Napiszcie, proszę, co myślicie.
GALERIA
Ostatnio zmieniony przez Szygalew 2021-03-23, 08:58, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum