Wysłany: 2021-03-12, 17:46 [MOC] Ursa Major
Oto drobny mocyk który popełniłem na konkurs OUT OF THIS WORLD na Ideas. Chciałem tu w minimalistycznej formie (narzuconej przez ograniczenie ilości klocków: między 150 a 250) nawiązać do klasyki science fiction, wzbudzić może trochę nostalgii za erą kiedy podbój obcych światów wydawał się być na wyciągnięcie ręki...
Powiem tak: to naprawdę wygląda jak okładka jakiejś książki lub plakat - widać w tym rękę i oko dobrego grafika.
Wysmakowane, estetyczne i artystyczne.
Jeśli będzie powstawał kalendarz - to pozycja obowiązkowa. Najlepiej na okładkę.
Wysłany: 2021-03-13, 12:53
Cieszę się, że widać podobieństwo do okładki książki czy plakatu, bo klasyczne grafiki SF (powiedzmy, z okolic lat 70-tych) stanowiły moją pierwotną inspirację :)
Wysłany: 2021-03-13, 23:53
Mignęło mi na FB wrzucone przez Ideas... a to ktoś z Polski - gratuluję :)
Praca jest świetna, ten łuk dymu, Wielki Wóz, cała kompozycja - to już jest taki "art" ;)
Gratki 3 miejsca (choć uważam, że powinno być wyżej) ale jest sukces, cieszę się że mogłem się przyczynić. Btw coś jest nie tak z 13 miejscem, ma ponad 2k głosów, chyba jakiś błąd
Ooo to praca z Polski. Widziałem właśnie wyniki konkursu i zastanawiałem się dlaczego tylko 3 miejsce skoro to takie śliczne, minimalistyczne i w ogóle wow. Jakby to był zestaw to bym na pewno kupił. A tak, trzeba będzie sobie samemu złożyć :)
_________________ Mężczyzna nigdy nie dorasta. Tylko zabawki są coraz większe i droższe.
Rewelacja. Przejscia miedzy kolorami wygladaja przepieknie.
Najgorsze w tej pracy jest to ze tez chce to miec na polce!
Udalo mi sie jednak znalezc juz wszystkie czesci do budowy rakiety wiec teraz powinno pojsc z gorki XD
Mysle zeby zamiast bialych klow na gwiazdy dac bar 4L swiecacy w ciemnosci pokrojony na 7 krotkich segmentow.
Nie myslales zeby wrzucic ta prace na LEGO IDEAS? Mysle ze mialaby by szanse na liczne poparcie.
Wysłany: 2021-04-07, 14:28
Valiaur napisał/a:
Mysle zeby zamiast bialych klow na gwiazdy dac bar 4L swiecacy w ciemnosci pokrojony na 7 krotkich segmentow.
Nie myslales zeby wrzucic ta prace na LEGO IDEAS? Mysle ze mialaby by szanse na liczne poparcie.
Ciekaw jestem jak wyjdzie z tym świeceniem w ciemności, jak złożysz to podziel się efektem :)
Jako że praca brała już udział w konkursie na Ideas, to, wedle mojego rozumienia ich zasad, już nie mogę jej zgłosić jako osobnego projektu. Natomiast powoli ruszam z przygotowaniem czegoś nowego w tym stylu z myślą o być może zgłoszeniu :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum