Wiek: 35 Dołączył: 14 Sty 2006 Wpisy: 2311 Skąd: Sol III, Łódź
Wysłany: 2007-12-08, 13:38 [MOC] (bardzo) stary samolot
V1 podrzucił mi nieświadomie pomysł... chociaż ja użyłem nieco innej techniki - sztywnych bar 6.5 with stop połączonych kawałkami zwykłych pneumatycznych wężyków.
Samolocik lekko inspirowany starym Bleriotem IX, też był taki ażurowy, i co niespotykane w tamtych czasach - jednopłatowy. W całym modelu trudno doszukać się studów bo i części ze studami jest zaledwie parę :D
Galeria jeszcze niegotowa, więc zdjęcia ciurkiem:
12345678
EDIT:
Skrzydełka - jak ktoś chce sam sobie zrobić...
Wysłany: 2007-12-08, 13:53
Wiedziałem! :D
Nie z klocków bo nie mam tyle tiles, poza tym już nie raz używałem papierowych skrzydeł, to po pierwsze, a po drugie oryginalny samolot też nie miał sztywnych skrzydeł.
Jest wspanialy, bardzo mi sie podoba, choc teraz mysle jakby tu wykombinowac skrzydla z materialow Legowych... Moze z pelerynek?
No i gratulacje za dodanie minifiga (nawet myslalem kiedys ze Jerac nie posiada takich rzeczy) teraz dal bys mu jescze czapke pilotke z okularami i byl by super :P
no ale kolor się nie zgadza. Jeśli miał bym ten zestaw (6210) to pewnie bym ich użył do zrobienia takich skrzydeł.
Wysłany: 2007-12-09, 14:39
Chciałbym ale nie mam z czego... :>
W każdym razie nic prostszego, i nawet były by dość cienkie - tylko że dobrze wyglądały by tylko z góry... po prostu tiles, zaokrąglone i ścięte płytki na końcach, a pod spodem mnóstwo boat studów (round plate 2x2 with smooth bottom... jakoś tak to było?).
ImpresariO, nie mam pomysłu jakby te żagle zamontować - one są przecież ogromne i zdecydowanie za wielkie... może dało by się je bardzo ciasno nawinąć na flexa aby skrócić do pożądanego kształtu, ale skończyło by się to pewnie permamentnym odkształceniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum