Wiek: 47 Dołączył: 07 Kwi 2007 Wpisy: 2530 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-10, 13:17 [MOC] Edek
Wyszło mi to przy okazji, jako uzupełnienie scenki do ostatniego etapu Policjantów i Złodziei, i zdecydowałem, że zasługuje na osobne potraktowanie, (okrągłym, siedemsetnym postem jak się okazuje, ależ to człowiek zamula sieć...).
W imię wszystkich ciekawych i nieciekawych lumpów jakich spotkałem.
(wjechanie kombajnem do stawu to prawdziwa historia, którą parę lat temu opowiedział mi jeden stary lump jak mu dałem na piwo, na stacji benzynowej koło jakiejś wioski której nie ma na mapach, między Mazurami a W-wą)
_________________ \/1 ______________
Ostatnio zmieniony przez V1 2011-01-12, 03:42, w całości zmieniany 4 razy
Hippotam [Usunięty]
Wysłany: 2008-05-10, 15:09
Piekny, jesli można uzyć tego określenia. Nie wiedziałem że jest taki torsik! Mam taki podobny, ale bluza jest w całości, nie poszarpana. Zablogowane.
Wiek: 47 Dołączył: 07 Kwi 2007 Wpisy: 2530 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-10, 22:26
Rakenski:
Cytat:
Jak zrobiłes podwozie wozka?
Szarikm:
Cytat:
Ciekawi mnie połączenie kół z resztą wózka.
Podwozie to górna część zawiasu 2x2. Kółka rowerowe wciskasz nie w otworki w osiach zawiasu, tylko w przestrzeń pomiędzy osią zawiasu, a płytką. Delikatnie, bo tolerancja położenia jest niewielka - spróbuj, jak wyczujesz to trzyma się bardzo ładnie :)
Oczywiście tak samo działa ze zwykłym zawiasem 1x2 - w tym wózku kółka trzymają się tak samo.
Wózeczek pierwszorzędny. Kiedyś udało mi się zrobić podobny ale o jednego studa szerszy. Na pewno w przyszłości wykorzystam twój patent. Do jakiejś makiety z obskurną dzielnicą będzie pasować idealnie.
Wysłany: 2008-05-11, 09:48
No tak, takich Edków u nas na pęczki.
Wózeczek jak już reszta powiedziała pierwszorzędny, ale mnie i tak najbardziej podoba się kosz, prosty a jaki podobny do tych spotykanych na ulicach :)
Sympatyczny ten Edzio. Taki prosty, polski menelik.
Aż mi się przypomniało:
Kolski napisał/a:
Do Brzustowa szedł dziad. Ciągnął za sobą pokraczny, dziadowski wózek. Piszczały koła, podskakiwały tobołki, klekotały luźne kłoniczki. Kark dziada naznaczony był siną pręgą od postronka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum