Wysłany: 2008-10-11, 18:26 [MOC] Roadster czyli z tyłu liceum z przodu muzeum
Zamierzałem budować czołgi i okręty. Niestety trafiam od czasu do czasu na Allegro na jakąś okazję i się rozpraszam. Roadster powstał na bazie 4896 co pewnie widać. Wydaje mi się , że mając taki zestaw nawet małpa potrafiłaby coś zbudować;-). Wydał mi się jednak na tyle sympatyczny żeby go sfotografować i wrzucić na forum.
Galeria
Ostatnio zmieniony przez Mrutek 2008-10-11, 19:25, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2008-10-12, 10:28
Mrutek napisał/a:
Bobofrutx napisał/a:
Ładny model, podobają mi sie felgi. Koła zamontowałeś na sztywno ?;P
Nie, dlaczego?
Tak sie tylko pytam ;) Nie posiadam tego okrągłego klocka który jest wewnątrz koła, i nie wiem czy ma na środku otwór, który umożliwiał by obracanie.
_________________ Dzień bez LEGO to stracony dzień ;P
DeszczyK
Sariel napisał/a:
Na potęgę posępnego Longera, mocy przybywaj...
Mrutek [Usunięty]
Wysłany: 2008-10-12, 12:51
Felgę najlepiej byłoby zrobić tak:
Niestety trzeba mieć tylko 8 dużych kół... Za to łatwo się składa i jest pancerna. Zastępczych rozwiązań jest sporo.
bardzo sprytne, szkoda, że aż 8 trzeba ich mieć :( ja mam tylko dwa i to brązowe :(
wrzuć jak możesz więcej fotek, zwłaszcza wnętrza oraz bagażnika :)
Pozdrawiam
_________________ Nie jest sztuką trafić w muchę przednią szybą...
Sztuką jest, zrobić to boczną!
MasterBlaster [Usunięty]
Wysłany: 2008-10-12, 14:22
Ja mam 4 (srebrne) i mogę sie pozbyć ;) (pisz pw)
Praca cudowna - naprawdę nie mam zastrzeżeń!
Ja mam 4 (srebrne) i mogę sie pozbyć ;) (pisz pw)
Praca cudowna - naprawdę nie mam zastrzeżeń!
Zbieraj wszystko. Nie wiesz co się może kiedyś przydać :-)
Właśnie kupiłem 8 + kilka małych za 4pln.
M_longer napisał/a:
Zmieniłbym to koło pasowe na normalną kierownicę (bo wygląda okropnie).
I spróbowałbym zrobić ramkę przedniej szyby z czegoś cieńszego.
Flexy, może axle?
Wygląda lepiej ale nie do końca - jest za wysoko. Kierownica poprzez przegub i inne takie steruje kołami. To wszystko musi się gdzieś zmieścić. Stąd to paskudne koło. Ale pomyślę.
Co do ramki. Masz niestety rację.
Nie jestem fanem ani MT ani samochodów ale ten mi się bardzo podoba - jest po prostu bardzo ładny :) - trudno znaleźć coś co nie pasuje (mi np pasuje w sumie wszystko ;) )
Hezar
Wiek: 39 Dołączył: 29 Sie 2016 Wpisy: 933 Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2008-10-16, 19:18
Niby nic zbyt skomplikowanego, ale model rzeczywiście bardzo przyjemny dla oka. Faktycznie przypadł mi do gustu (:
EDIT:
Piękne felgi, prześliczny tył, jednym zdaniem: wszystkie elementy na swoim miejscu.
Tak już nawiasem pisząc, można by się jeszcze pokusić o małą przeróbkę układu wydechowego, tutaj bowiem konstrukcyjnie temat ten wygląda identycznie jak w myśliwcach z czasów II wojny światowej. Może jakiś mały kolektor w który mogłyby przechodzić te "chromowane" kolana, zakończony wydechem z boku pod progiem?
Tak czy inaczej - kawał dobrej roboty!
Pozdrawiam (:
Ostatnio zmieniony przez Hezar 2008-11-13, 18:58, w całości zmieniany 2 razy
Wiek: 40 Dołączył: 08 Sie 2004 Wpisy: 1093 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-01, 08:32
Mrutek napisał/a:
Roadster powstał na bazie 4896 co pewnie widać. Wydaje mi się , że mając taki zestaw nawet małpa potrafiłaby coś zbudować;-).
Nie przesadzaj z samokrytycyzmem. Konstrukcja jest schludna, elegancka i lekka. Proporcje są wyważone i całość rzeczywiście przypomina lekkiego wpieniacza drogowego. Model na którym się wzorowałeś większości z tych atrybutów nie ma :)
_________________ Maciej
-----
Na warsztacie kolejowo, ale jeszcze nie wiem co... pewnie kawałek bocznicy kolejowej, na ten cały bałagan.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich wpisów Nie możesz usuwać swoich wpisów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum